Tgrt Haber
16 Ekim 2019 21:47

Çaylı Kek Tarifi Nasıl Yapılır Çaylı Kuru Kek ve Çaylı Islak Kek

Anelerimizin yaptığı leziz çaylı kek tarifi nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız makalemizi takip edin. Çay saatlerinin vazgeçilmez çaylı kek tarifi.

Çaylı Kek Tarifi Nasıl Yapılır Çaylı Kuru Kek ve Çaylı Islak Kek
çaylı kek,kek tarifi,ıslak kek,tatlı tarifleri

Çay saatlerinin vazgeçilmez çaylı kek tarifi

Çaylı Kek Tarifi Nasıl Yapılır Çaylı Kuru Kek ve Çaylı Islak Kek

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı demlenmiş ve şekersiz çay
  • 1 su bardağı sıvı yağ 
  • 3 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Hazırlanışı

  1. Yumurtayı, şeker ile beyazlaşana kadar çırpın.
  2. Üzerine sıvı yağı ve şekersiz çayı da ilave ederek yine çırpın.
  3. Ayrı bir kaba, unu, kakaoyu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyin.
  4. Elediğiniz toz karışımını yavaş yavaş toz karışımına ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  5. Bir kek kalıbını sıvı yağ ile güzelce yağlayın.
  6. Önceden ısıttığınız 170 derece fırında 40 dakika kadar pişirin.
  7. Sosu için kek pişerken, bir tencereye 1 su bardağı sütü, 1 su bardağı suyu, 2 yemek kaşığı toz şekeri, 2 yemek kaşığı kakaoyu ve 2 yemek kaşığı mısır nişastayı ekleyerek güzelce çırpın. 
  8. Sosu sürekli çırpılarak kıvam alana kadar kaynatılır.
  9. Keki fırından alın ve dilimledikten sonra kakaolu sosu üzerine dökerek servis yapın.

Çaylı kek kalori miktarı

Orta kalınlıktaki bir dilim çaylı kek, yaklaşık 95 kaloriye tekabül eder.

Çaylı ıslak kek tarifi

Çaylı Kek Tarifi Nasıl Yapılır Çaylı Kuru Kek ve Çaylı Islak Kek

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı demlenmiş çayın sadece demi
  • 1,5-2 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı 

  1. Çayı demleyip, demini ılınmak üzere bekletin.
  2. Bir karıştırma kabına şekeri ve yumurtaları alarak köpük köpük olana dek çırpın.
  3. Üzerine yağı, çayı ve kakaoyu ekleyerek yeniden güzelce çırpın.
  4. Bu karışımdan bir su bardağına doldurun ve kenara ayırın.
  5. Kalan kek hamuruna tarçını, cevizi, kabartma tozunu ve unu mümkünse eleyerek alın ve bir spatula yardımı ile karıştırın.
  6. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 50 dakikaya yakın, bir kürdan batırıp kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
  7. Keki fırından çıkarttıktan sonra, ilk harlı sıcaklığı geçinceye kadar bekleyin.
  8. Ardından üzerine ayırdığınız bir bardak kek hamuru karışımından dökün ve güzelce yayın. Bunu keki dilimledikten sonra da yapabilirsiniz. Bu şekilde kek dilimlerinin arasında da sosun geçmesini sağlayacaksınız.

Çaylı kekin püf noktaları

  1. Kek malzemelerinin tümünün oda sıcaklığına gelmesini bekleyin ve bundan sonra keki hazırlamaya başlayın.
  2. Kullandığınız çay, her iki tarifte de soğuk olmalı, buna dikkat edin.
  3. Kuru malzemeleri eleyerek kek karışımına ilave etmek, kekin daha iyi kabarmasına neden olacağından özellikle kabartma tozunu eleyerek k-dahil edin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...