Tgrt Haber
03 Nisan 2022 14:06 - Güncelleme : 03 Nisan 2022 14:12

‘Eteğini kaldırıp tokat attım’ demişti! Celal Şengör’ün tepki çeken taciz anısı cezasız kaldı

Bir internet yayınında öğrencisinin eteğini kaldırıp kalçasına tokat attığı anısıyla gündeme gelen ve bunun cinsel taciz olduğu suçlamalarını reddeden Prof. Dr. Celal Şengör hakkında açılan soruşturma tamamlandı. İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü, Şengör’e herhangi bir ceza vermedi.

Çalıştığı üniversitede bir öğrencisinin eteğini kaldırarak kalçasına vurduğu anısıyla uzun süre gündemden düşmeyen Prof. Dr. Celal Şengör hakkında açılan soruşturma tamamlandı. Tepkilerin odağı haline gelen eylem için Şengör’e herhangi bir cezasının verilmediği öğrenildi.

Prof. Dr. Celal Şengör hakkında geçtiğimiz yıl, bir öğrencisinin eteğini kaldırıp kalçasına vurduğu iddiasıyla İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı.

REKTÖRLÜK KOMİSYONUN KARARINI ONADI

Sabah’ın haberine göre, üniversitede oluşturulan komisyon tarafından verilen kararda kız öğrencisinin kalçasını tokatladığını bizzat açıklayan Celal Şengör hakkında disiplin cezası verilmesine yer olmadığı kanaatine varıldı. Komisyonun bu kararı Rektörlük tarafından da onandı.

NE OLMUŞTU?

Prof. Dr. Celal Şengör, geçtiğimiz yıl katıldığı bir internet yayınında anısını anlatırken "Yanımda duruyor, tam şurada. O kadar kızdırdı ki Saniye'nin eteğini kaldırdım, k*çına bir tokat attım. Bu, dehşete düştü. Baktım böyle bakıyor bana. ‘Bana bak, baban bunu yaptı mı’ dedim. 'Babam bile böyle bir şey yapmadı' dedi. Hah dedim eksik kalmış şimdi tamamlandı" ifadelerini kullanmıştı.

Bu ifadeler sosyal medyada büyük tepki çekmiş ve İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Şengör hakkında soruşturma başlatılmıştı.

"TEPKİLERİ ABARTILI BULUYORUM"

Tepkilerin odağı haline gelen Şengör, daha sonra yaptığı açıklamada, bunu cinsel taciz olarak görmediğini belirtip, “Asla bunda bir anormallik görmüyorum. Bana gösterilen tepkilerin birçoğunu da abartılı buluyorum." İfadelerini kullanmıştı.

"YAŞ HADDİNDEN DOLAYI EMEKLİ OLDU"

Prof. Celal Şengör yaş haddinden dolayı 24 Mart'ta akademiden emekli olmuştu. İstanbul Teknik Üniversitesi Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü'nün yaptığı paylaşımda "Prof. Dr. Mult. A.M. Celâl Şengör, akademik vazifesinden 24 Mart 2022 tarihinde emekliye ayrılacaktır" ifadelerine yer verilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...