Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Eylül 2021 09:33

Anısından bahseder gibi anlatmıştı: Celal Şengör'ün taciz itirafına soruşturma

Katıldığı bir internet yayınında kız öğrencisini taciz ettiği anları, anı anlatır gibi paylaşan Celal Şengör'e gelen tepkilerin ardından görev yaptığı İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörlüğü, konuya ilişkin açıklama yaparak Şengör hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Anısından bahseder gibi anlatmıştı: Celal Şengör'ün taciz itirafına soruşturma
celal şengör,taciz,soruşturma,istanbul teknik üniversitesi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğretim üyesi Prof. Dr. Celal Şengör'ün bir internet yayınında anlattığı ve 'taciz itirafı' diye nitelendirilen anısı, sosyal medyada tepkilerin odağı oldu. Birçok öğrenci ve kadın örgütlerinin Şengör'ün görevden alınaması talepelerinin ardından İTÜ Tektörlüğü, konuya ilişkin yazılı açıklama yayımlayarak Şengör hakkında soruşturma başlatıldığını belirtti.

Celal Şengör, tepki çeken söz konusu videoda şu ifadeleri kullanmıştı:  "O kadar kızdırdı ki, Saniye’nin eteğini kaldırdım. Kıçına bir tokat attım. Bu dehşete düştü. Baktım böyle bakıyor bana. Bana bak dedim, baban bunu yaptı mı dedim. Bana babam bile bunu yapmadı dedi. Heh dedim eksik kalmış, şimdi tamamlandı."

'SABIRLI OLUNMALI' ÇAĞRISI

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) rektörlüğü, bu ifadelerin üzerine öğrencisine tacizde bulunan Prof. Dr. Şengör hakkında idari soruşturma başlatıldığını duyurdu. Üniversitenin sosyal medya hesbaından yapılan açıklamada, soruşturma sürecinin devam ettiği ve 'sabırlı' olunması gerektiği çağrısında bulunulurken "Taraflardan birinin mağdur olması ve korunması gereken özel hayatı nedeniyle idari soruşturma sonuçlanıncaya kadar kamuoyunu sabırlı olmaya davet ediyoruz. Olayın cezai yönü savcılık incelemesinde olup hukukun üstünlüğüne olan inancımız tamdır" ifadelerine yer verildi.

Anısından bahseder gibi anlatmıştı: Celal Şengör'ün taciz itirafına soruşturma

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...