Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Mart 2016 18:59

Çelik, 'Belçika'nın acısını paylaşıyoruz'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Brüksel'deki saldırının açısını paylaşıyoruz dedi.

Çelik, 'Belçika'nın acısını paylaşıyoruz'
ömer çelik, belçika,

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Brüksel'deki terör saldırısına ilişkin, "Belçika’nın bu acısını paylaşıyoruz. Teröre karşı dayanışma konusunda Belçika ile yan yana durduğumuzu tam bir dayanışma içinde olduğumuzu ilan ediyoruz" dedi.

Ömer Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Brüksel’de yaşanan terör saldırısına ilişkin değerlendirmede bulundu. Belçika’daki saldırıdan dolayı üzüntülerini ifade eden Çelik, “Belçika’nın bu acısını paylaşıyoruz. Teröre karşı dayanışma konusunda Belçika ile yan yana durduğumuzu tam bir dayanışma içinde olduğumuzu ilan ediyoruz" diye konuştu.

"Kuşkusuz bu saldırının, Avrupa’da gerçekleşen terör saldırılarından çok önemli farkı var" diyen Çelik, şunları kaydetti: "O da şu; Belçika, Brüksel, Avrupa’nın kalbidir. Bugün itibarıyla sembolik olarak Avrupa barışının merkezi durumundadır. Çünkü Avrupa barışını temsil eden bütün kurumlar, Belçika’da bulunmaktadır. Avrupa Birliği ile ilişkiler, Belçika Brüksel üzerinden yürütülmektedir. Geçmişte Belçika’nın tarihine baktığımızda, her türlü istikrarsızlık zamanında, yani 1. Dünya Savaşı, 2. Dünya Savaşı veya Avrupa’nın yaşadığı büyük istikrarsızlıklar zamanında her zaman bu istikrarsızlığın merkezinde kalmış ve çok büyük alt üst oluşlar yaşamış, çok büyük kaoslar içine girmiş bir ülke ama AB’nin kurulma süreci, Avrupa barışının gerçekleşmesi Belçika’yı merkezi konuma getirdi. Bir bakıma orası bu kurumlarıyla birlikte orada alınan kararlarla birlikte Avrupa’nın barışının temsilcisi haline geldi. Bugün bu saldırının gerçekleşmiş olması, Avrupa barışının temsilcisi olan bir ülkeye ve bir şehre ve orada bulunan kurumlara dönük olarak gerçekleşmiş olması, bu bakımdan fiilen oluşturacağı acının ötesinde çok büyük sembolik anlamlar da taşıyor."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...