Tgrt Haber
15 Ekim 2021 10:12

Cem Küçük'ten 'zamanlama' iddiası: Suriye'ye operasyon G-20 dönüşü

Suriye'nin kuzeyinde artan terör saldırıları sonrası, Türkiye’nin bölgeye yeni bir harekat yapması gündeme geldi. Ankara'nın kararlı mesajları ve sahadaki askeri hareketlilik sonrası ‘Operasyon ne zaman olacak?’ sorusu gündeme geldi. Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, Suriye’ye yeni harekâtın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Roma’daki G-20 Zirvesi dönüşü sonrası yapılacağını iddia etti.

Cem Küçük'ten 'zamanlama' iddiası: Suriye'ye operasyon G-20 dönüşü
türkiye,suriye,suriye operasyon,herkat,cem küçük,erdoğan

Suriye'nin kuzeyinde artan terör saldırıları sonrası, Türkiye’nin bölgeye yeni bir harekat yapması gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Suriye’den ülkemize yönelik saldırılara artık tahammülümüz kalmadı” sözlerinin ardından gözler atılacak adımlara çevrildi. Münbiç, Tel Temir, Ayn İsa ve Tel Rıfat’ı terörden temizlemek için Mehmetçik hazır, operasyon için emir bekliyor.

Erdoğan’ın operasyon sinyalinin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da bölgeden gelen terör saldırılarından verdikleri sözleri tutmadıkları gerekçesiyle ABD ve Rusya’yı da sorumlu tutarak “Göbeğimizi kendimiz keseceğiz” mesajını verdi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise net mesaj vererek “Gereken ne varsa yeri zamanı gelince yapılacak” diyerek operasyon sinyalini verdi.

SURİYE’YE OPERASYON NE ZAMAN?

Siyasilerin Suriye’ye yeni harekat sinyallerinin ardından “Operasyon ne zaman yapılacak? Sorusu gündemde kendine yer buldu. Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, bugünkü köşe yazısında Suriye’ye olası yeni operasyonun ne zaman yapılacağına yer verdi.

Operasyon sinyallerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önce Afrika turuna ardından da G-20 Zirvesi için Roma’ya gideceğini belirten Cem Küçük, “Aldığım izlenim o yönde” diyerek Tel Rifat’ın YPG’den temizlenmesi operasyonunun Roma sonrasına kalacağını söyledi.

Cem Küçük'ün "Türkiye Suriye’deki YPG’ye operasyon için G-20 sonrasını bekleyecek" başlıklı yazısına buradan ulaşabilirsiniz...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...