Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Ocak 2014 08:58

Cemalettin Haberdar serbest bırakıldı

İzmir merkezli operasyon kapsamında arandığı gerekçesiyle polise teslim olan ve adliyeye sevk edilen Cemalettin Haberdar, serbest bırakıldı.

Cemalettin Haberdar serbest bırakıldı
izmir merkezli operasyon, cemalettin haberdar, serbest bırakıldı,

İzmir merkezli operasyon kapsamında arandığı gerekçesiyle polise teslim olan ve adliyeye sevk edilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın bacanağı Cemalettin Haberdar, serbest bırakıldı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde bugün avukatıyla gelerek, İzmir Merkezli Operasyon kapsamında arandığı gerekçesiyle teslim olan Haberdar, akşam saatlerinde İzmir Adliyesi'ne sevk edildi. Hakkındaki evrakların incelenmesinden sonra  savcılık tarafından nöbetçi mahkemeye gönderilen Haberdar, ifadesi alınmasının ardından serbest bırakıldı. Haberdar'ın avukatı Ahmet Lütfü Akkuş, mahkeme çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, İzmir merkezli operasyonda müvekkili hakkında yakalama kararı çıkartıldığını hatırlattı. Gözaltına alınanlardan 14'ünün tutuklandığını bildiren Akkuş, Cemalettin Haberdar'ın da tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildiğini, ancak tutuksuz yargılanmasına karar verdiğini kaydetti.  
"Yaklaşık 20 gündür Türkiye'de çok ilginç bir süreç yaşıyoruz. İnsan haklarının, hayatın gizliliği tamamen gözardı edildiği çok ilginç bir süreçten geçiyoruz. Bu süreci Cemalettin Bey de iliklerine kadar yaşadı" diyen Akkuş, şöyle devam etti: "Aslında burada yapılmak istenen şey, operasyonun zamanlaması göz önüne alındığında Cemalettin Bey'den geçerek, yakınlarına bir ders vermektir diye düşünüyorum. Hukukun herkese lazım olduğunu ve oynanmaması gereken, devletin temeli olduğunu düşünüyorum. Hukukun gizliliği kararı var. Gizlilik kararı olan bir dosyada bu görüntüleri, resimleri gördüm. Bunların basına nasıl servis edildiği konusunda gerek soruşturmayı yapan Cumhuriyet Savcılığı, gerekse adli kolluk hakkında hem HSYK, hem Adalet Bakanlığı, hem de İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum. Son 3-4 gündür Haberdar videolarıyla yatıp kalkıyoruz. Çok yakında dosya hakkındaki gizlilik kararı kalkacaktır. Orada sizler de göreceksiniz, suç unsuru taşımayan şeyler. Çok acımasız şekilde basına servis edilmiş." Akkuş, gazetecilerin müvekkilinin "geç teslim olma" nedenini sorması üzerine, operasyon esnasında kendisinin Sivas'ta bulunduğunu belirterek, "Bu birkaç günlük sürenin sebebi, bir arkadaşının, dostunun rahatsızlığı sebebiyle Sivas'ta bulunmasıydı. Daha sonra, kendisi enfeksiyona yakalandı. Hastalığı atlatınca kendisiyle dün sabah İzmir'e geldik" cevabını verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...