Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Temmuz 2016 14:11

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında üst yönetim yarı yarıya değişti

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında FETÖ ile mücadele amacıyla kurulan komisyonun çalışmalarıyla, biri müsteşar yardımcısı olmak üzere genel müdür düzeyinde 7 üst düzey yöneticinin görevine son verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında üst yönetim yarı yarıya değişti
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ ile mücadele amacıyla "İnceleme ve Çalışma Komisyonu" kurulduğu ifade edildi. 

Komisyonun 7 gün 24 saat esasına göre titiz bir çalışma yürüttüğü vurgulanan açıklamada, FETÖ ile bağlantısı olduğu düşünülen Bakanlık çalışanlarının başta banka hesapları olmak üzere tüm bağlantılarının incelendiği kaydedildi.

Üst yönetim yarı yarıya değişti
Açıklamaya göre, komisyonun yürüttüğü incelemeler sonucunda Bakanlık bünyesinde FETÖ ile ilişkisi tespit edilen genel müdür düzeyinde 7 üst düzey yöneticinin görevine son verildiği ve açığa alındığı, bu kişiler arasında bir de müsteşar yardımcısının bulunduğu ifade edildi.

Ayrıca, Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu üyesi olan 11 kişinin de üyelikleri sonlandırıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, İller Bankası gibi ilgili kuruluşlarda da FETÖ ile irtibatlı kişilerin tespit edilmesi için "alt komisyonlar" kurulduğu bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, İller Bankası gibi kurumlarda FETÖ ile bağlantısı bulunan kişiler araştırılıyor. Yapılan çalışmalar sonucunda; Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde 67 personel açığa alındı. Diğer personeller ile ilgili araştırmalar sürüyor. 17-25 Aralık sürecinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde çalışan bir grup personelin, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın gayrimenkul hesaplarına sızdığı tespit edildi ve personeller hemen görevden uzaklaştırılarak açığa alındı. İller Bankasında FETÖ ile bağlantısı tespit edilen 37 personelin de kurumla ilişiği kesildi."

FETÖ'ye yönelik çalışmaların gelen ihbar ve araştırmalarla genişleyerek devam ettiği aktarılan açıklamada, şu ana kadar 7'si üst düzey olmak üzere 167 personelin açığa alındığı, FETÖ ile bağlantısı olduğundan şüphelenilen 250 personel hakkında ise incelemelerin sürdüğü ifade edildi.

200 teknik uzman yardımcısı alım sınavı iptal edildi
Açıklamada, Gazi Üniversitesinde devam eden FETÖ operasyonu ve rektörün operasyonlar kapsamında gözaltına alınması üzerine, terör örgütünün sınav sonuçlarına etki etme ihtimali dikkate alınarak, 200 teknik uzman yardımcısı alım sınavının da iptal edildiği bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...