Tgrt Haber
25 May 2021 15:50

Cezaevindeki annelere '15 yaş' şartıyla tahliye yolu

AK Parti'nin Meclis'e sunduğu 8 maddelik düzenlemeden cezaevindeki anneler için müjde çıktı. Düzenlemeye göre 15 yaşından küçük çocuğu bulunan ve cezası 10 yıldan az olan anneler cezaevine girmeyecek.

Cezaevindeki annelere '15 yaş' şartıyla tahliye yolu
cezaevi,anne

AK Parti cezavindeki anneler sorununa yeni düzenlemeyle el attı. 8 maddelik kanun teklifi TBMM'ye sunuldu. 

Düzenleme, 15 yaşından küçük çocuğu olan ve 10 yıldan az ceza alan anneleri kapsıyor. Buna göre 15 yaş altı çocuğu bulunan anneler eğer cezası 10 yılın altıda ise hapse girmeyecek. Hüküm çocuk 15 yaşını geçtikten sonra infaz edilecek. 

TÜRK CEZA KANUNU'NDA DEĞİŞİKLİK ÖNGÖRÜLÜYOR

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Teklif ile ceza infaz kurumları ve tutukevleri izleme kurullarının incelediği yerler bakımından görev alanları genişletilmekte ve bu kurullar tarafından düzenlenen raporlar örneğinin uluslararası insan hakları kuruluşlarına gönderilecek.

İnfazına başlanmış olsa bile toplam on yıl veya daha az cezalarda kadın hükümlünün cezası çocuğunun on beş yaşını doldurmasına kadar ertelenebilecek.

Hükümlülere gelen veya hükümlüler tarafından gönderilen mektup, faks ve telgraflar dijital olarak kaydedilebilecek veya fiziki olarak saklanabilecek.

Hükümlülerin görüşmeleri kayıt altına alınabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...