Tgrt Haber
20 Ağustos 2021 10:34

Hapisteki PKK’lılara para gönderenlere operasyon: 28 kişi yakalandı

İstanbul merkezli 4 ilde örgütsel suçlardan cezaevinde olanlara finansal destek sağlayan terör örgütü PKK’nın cezaevi yapılanmasına yönelik eş zamanlı operasyonda 28 şüpheli yakalandı.

Hapisteki PKK’lılara para gönderenlere operasyon: 28 kişi yakalandı
PKK,,terör,,terör örgütü,,cezaevi,

Cezaevindeki teröristlere para gönderen terör örgütü PKK’nın sözde cezaevi yapılanmasına yönelik İstanbul merkezli 4 ilde operasyon yapıldı. Gerçekleştirilen operasyonda örgütsel suçlardan tutuklu ya da hükümlü bulunanlara destek sağladıkları iddia edilen 38 şüpheliden 28’i yakalandı.

PKK’nın sözde cezaevi yapılanması oluşturduğunu tespit eden İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılanmadaki kişilerin yasa dışı yollarla sağladığı geliri örgütsel suçlardan cezaevinde bulunanlara gönderdiği istihbaratı ile çalışma başlattı.

28 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Ekipler İstanbul, Batman, Diyarbakır ve Muğla’da soruşturma kapsamında eş zamanlı operasyon düzenledi. Haklarında gözaltı kararı olan 38 şüphelinin 28’i operasyonlarda yakalandı. Gözaltına alınan 28 şüphelinin işlemleri devam ediyor. Firari 10 şüpheliyi ise yakalamak için çalışmalar sürüyor.

Öte yandan şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 1 tüfek, 51 mermi,1 tabanca, 63 ecstasy hap, 15 gram afyon sakızı ve çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...