Tgrt Haber
03 Kasım 2016 12:21

'Cezaevlerinde işkence iddiası kara propaganda'

TBMM Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu Başkanı Metiner, 'cezaevlerinde işkence' iddialarına ilişkin, 'Kara propagandadır sürüyor. FETÖ'cülere cezaevindeyken kaba muamele, işkence yapıldığı iddiaları bilerek gündeme getiriliyor' dedi.

'Cezaevlerinde işkence iddiası kara propaganda'
cezaevlerinde işkence, mehmet metiner,

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "cezaevlerinde işkence olduğu" iddialarını kimin gündeme getirdiğine bakmak gerektiğine işaret etti.

Sistematik biçimde cezaevlerini incelemeye gideceklerini belirten Metiner, şöyle devam etti:

"Kara propagandadır sürüyor. FETÖ'cülere, o hain ve alçaklara, gözaltındayken veya cezaevindeyken kaba muamele, işkence yapıldığı iddiaları bilerek gündeme getiriliyor. Zaten bu örgütün her tarafı yalan. Hangi sözlerinin doğru, hangi sözlerinin yalan olduğunu kestirebilmek mümkün değil.

Böylesine kara propagandayı meslek edinmiş, yalanı mübah gören, amacına ulaşmak için her aracı mübah gören alçak bir terör örgütüyle karşı karşıyayız. Dolayısıyla HDP'nin bu kara propagandanın taşıyıcı aktörü olması, Pensilvanya-Kandil ittifakının bir sonucudur. CHP'nin bu kara propagandanın aleti kılınması da tamamen siyasi saiklerle ilgilidir.

Biz kendilerine her seferinde, 'Nerede bir işkence iddiası varsa belgesiyle getirin gereğini yapalım. Hangi cezaevinde, kime işkence yapılmışsa' dedik. Ama onlar ısrarla bombalanan Gazi Meclis'in bir komisyonunun, FETÖ'cülerin kara propagandasının aleti konumuna düşürülmesini istiyorlar. Ben de komisyon başkanı sıfatımla buna izin vermeyeceğimi söylüyorum."

"Türkiye cezaevlerinde kötü muamele ve işkence yoktur"
Mehmet Metiner, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Çok açık bir biçimde, gönül rahatlığıyla şunu söyleyebilirim; Türkiye cezaevlerinde asla kötü muamele ve işkence yoktur. Bu, hükümetimizin asla kabul edebileceği bir durum değil. Cezaevlerindeki müdürlerimiz, savcılarımız, her ildeki, ilçedeki savcılarımız büyük bir titizlikle çalışıyorlar ama münferit bir takım vakalar varsa, bu, hükümetimizin genel politikalarının dışındaki münferit vakalardır. Bunlar da bize intikal ettirilirse hükümet, parti, cezaevi komisyonu olarak üstümüze düşeni yaparız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...