Tgrt Haber
13 Kasım 2021 09:20

Cezaevlerinde yeni dönem: Çıplak arama bitiyor, vejetaryen menü geliyor

Cezaevlerinde çıplak arama Türkiye’de büyük tartışma konusu olmuştu. Yönetmelikte önemli bir değişiklik yapıldı. Yeni yapılan düzenlemeyle cezaevine ilk girişte şüphe üzerine yapılan ‘çıplak arama’ kaldırıldı.

Cezaevlerinde yeni dönem: Çıplak arama bitiyor, vejetaryen menü geliyor
çıplak arama,,cezaevi,,vejetaryen menü,

Türkiye’de cezaevlerinde çıplak aramaya ilişkin yönetmelikte önemli bir değişik yapıldı. Büyük bir tartışma konusu haline gelen konuyla ilgili hükümlü ve tutukluların cezaevine ilk kabulünde şüphe üzerine yapılan ‘çıplak arama’ ibaresi mevzuattan kaldırıldı.

DETAYLI ARAMA GELDİ

Yeni yapılan düzenleme kapsamında, çıplak arama yerine ‘detaylı arama’ ifadesi getirildi. Buna göre, detaylı arama sırasında bedene dokunulmaması için gerekli özen gösterilecek ve görevli tarafından ‘eldiven’ kullanılacak.

 “İyi hal” ile açık cezaevine geçmeyi hak eden hükümlüler yapılan değişiklikle cezalarını cezaevi dışında başka bir kamu kurumunda çalışarak tamamlayabilecek.

VEJETARYEN MENÜ GELDİ

Yönetmelikte bir başka değişiklik daha yapılarak ‘vejetaryen beslenme tercihi’ ile ilgili düzenlemeye gidildi. Vejetaryen gibi farklı beslenme tercihleri olan veya rahatsızlığı bulunan hükümlüler için uygun yemeklerin hazırlanması için konuyla ilgili diğer işlerin yerine getirilmesi sağlandı

Yapılan bir diğer önemli düzenleme ise cezaevinde annesinin yanında kalan 0-6 yaş grubundaki çocukların gelişimleri, psikososyal yardım servisi görevlilerince takip edilecek.   

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...