Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Temmuz 2016 11:56

CHP bir miting de İzmir’de yapacak

CHP, 4 Ağustos Perşembe günü saat 19.30’da İzmir Gündoğdu Meydanında 'Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi' düzenleyecek.

CHP bir miting de İzmir’de yapacak
Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi, izmir

CHP, 4 Ağustos Perşembe günü saat 19.30’da İzmir Gündoğdu Meydanında "Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi" düzenleyecek.

CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası dün İzmir’e gelerek il ve ilçe örgütleriyle toplantı yaptı. Bingöl, toplantının ardından bugün de CHP’nin İzmir programı ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Ali Yiğit, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, il ve ilçe örgütleri üyeleri katıldı.

MEYDANDA SADECE ATATÜRK POSTERLERİ VE TÜRK BAYRAKLARI OLACAK

Toplantıda, CHP tarafından organize edilecek miting kararını açıklayan Bingöl, "4 Ağustos Perşembe günü saat 19.30’da Gündoğdu Meydanı’nda yeni bir büyük buluşma gerçekleştirmek üzere karar aldık ve resmi başvurumuzu yaptık. Parti bayrağı kullanılmayacak, amblemimiz olmayacak. Elimizde Atatürk posterler ile Türk bayrağı olacak. Gündoğdu Meydanı’nı da Taksim Meydanı gibi hep birlikte gelincik tarlasına dönüştüreceğiz bayraklarımızla” dedi.

“78 MİLYON VATANDAŞIMIZ DAVETLİ”

Resmi başvuruyu sabah 09.00’da yaptıklarını ve anında karşılık bulduklarını kaydeden Bingöl şöyle devam etti, “Gündoğdu Meydanı bizim mitingimize tahsis edildi. Bu mitingi biz düzenliyor olabiliriz. Genel Başkanımız gelecek, Taksim’de olduğu gibi çok önemli açıklamalarda bulunacak. Ancak bu mitinge 78 milyon vatandaşımız davetlidir. Hangi siyasi parti, hangi sivil toplum örgütü, hangi hemşehri derneği, hangi meslek odası olursa olsun bu mitinge davetlidir. İnanıyorum ki Gündoğdu Meydanı tıklım tıklım dolacak, hatta o meydanın dışında denizden meydanı doldurmak adına ulaşmaya çalışan deniz araçları da mitingimize çok daha farklı anlam yükleyecek. Herkesi davet ediyoruz. Herkes o mitingin, büyük buluşmanın sahibidir, asli unsurudur diye bakıyoruz.”

“TAVRIMIZ AÇIK”

Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimi hakkında da değerlendirmede bulunan Bingöl, sözlerini şöyle sürdürdü: “15 Temmuz akşamından itibaren Türkiye’nin gündemini işgal eden tek bir konu var. Bu konu çok uzun süre konuşulacak, incelenecek ve değerlendirilecek. Hala olay bütün açıklığıyla ortaya çıkmadığı gibi birçok soru işaretini de beraberinde taşıyarak bugüne kadar geldi. 15 Temmuz akşamı ordudaki Fethullahçı cunta parlamenter sistemimize yönelik darbe girişiminde bulundu. Bu darbe girişimine karşı Cumhuriyet Halk Partisi kurulduğu günden beri açık bir şekilde darbelere karşı sürdürdüğü karşı tavrını daha olayın gerçekleşmeye başladığı ilk andan itibaren net bir şekilde ortaya koydu. Darbe girişimine kim ya da kimler başvuruyor olsa dahi bu tür girişimler başarılı olsa da olmasa da tavrımız açık. Her türlü darbeye karşıyız. Askeri ve sivil darbelerin tamamına karşıyız. Parlamenter sistem çok ama çok değerli. Parlamenter demokratik sistem güçlendiği sürece bu tür darbe girişimleri asla karşılık bulmayacaktır.”

“TAKSİM’DE KAYGILAR GİDERİLDİ”

“Biz yurttaşlarımızla birlikte cumhuriyeti, demokrasiyi, laikliği, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını, özgürlüğünü ve parlamenter sistemi koruyacak, güçlendirecek her adımı atmakta kararlı olduğumuzu her fırsatta göstermek zorundayız” diyen Bingöl, bu sebeple 24 Temmuz’da CHP tarafından Taksim Meydanında miting düzenlediğini hatırlatarak, şunları söyledi: “Cumhuriyet Partisi’nin tek başına düzenlediği ama asla CHP bayrak, flama ve pankartlarının olmadığı büyük buluşmayı Taksim’de gerçekleştirdik. Oraya 1 milyonun üstünde insan, adeta koşarcasına temmuzun sıcağında simge olan Taksim Meydanı’nı doldurdu. Kaygılar giderildi. Güvenlik endişesi vardı. Bu kaygılar da o mitingle birlikte aşıldı. Şimdi ‘Ortak değerlerimizi korumak adına birlikte hareket edelim’ diye Türkiye’nin her yerinde Cumhuriyet Halk Partisi’ne müthiş bir şekilde talepler geliyor.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...