Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Nisan 2014 15:20

CHP'de inanılmaz kavga, sandalyeler havada uçuştu

CHP Beşiktaş örgütünde Pazartesi yapılan toplantıda sandalyelerin havada uçuştuğu, yumruklu bir gerginlik yaşandı.

CHP'de inanılmaz kavga, sandalyeler havada uçuştu
chp'de kavga, yumruklu kavga,yumrulu gerginlik, chp beşiktaş örgütü,

CHP içinde uzun zamandır görünmeyen kavga Beşiktaş örgütünde patladı. Pazartesi günü Akatlar Kültür Merkezi'nde saat 17:30'da yapılan toplantıda "yumruklu, küfürlü ve sandalyelerin havada uçuştuğu" bir gerginlik yaşandı. Hürriyet gazetesinden Yalçın Bayer olayı köşesine taşıdı. İşte Bayer'in "Beşiktaş'ta Utanılacak İşler" başlıklı o yazısı; "CHP Beşiktaş örgütünde, partide son zamanlarda pek görülmeyen ‘yumruklu, küfürlü ve sandalyelerin havada uçuştuğu’ bir gerginlik yaşanacağı bekleniyordu. Bu olay en tartışmalı ilçe Beşiktaş’ta gerçekleşti. Örgüt, yerel seçim sonuçlarını görüşmek üzere Akatlar Kültür Merkezi’nde önceki gün 17.30’da toplandı. Toplantı çok gergin başladı... 2005’teki CHP Kurultayında Baykal ile Sarıgül kavgasının benzeri yaşandı. Kavganın nedeni, ‘Ankara sahte belediye meclis listesi’ yapılması ve bir çok adayın yerlerinin değiştirilerek Sarıgül’ün ekibine yol verilmesiydi.
Toplantıda, ‘yerliler’ ve ‘taşralılar’ karşılıklı olarak küfürleştiler ve yumruklaştılar. Ankara’dan gelen onaylı meclis listesi, ilçe başkanı Uğur Gedik’in baskı altında tutularak ve kendisine ‘para’ verildiği iddia edilerek değiştirilmişti. Gedik “Ben bu değişikliği yaparsam partiden atılırım” demişti. Nitekim öyle oldu ve Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile partiden hemen ihraç edildi.  
Baykal yanlısı oldukları bildirilen eski il ve ilçe yöneticileri Seyfi Erbaş, Hasan Bozkurter, Levent Serdaroğlu ve eski meclis üyesi Mehmet Aslan; Sarıgül’ün desteklediği Fatsa’lı Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ile listelere koyduğu Ordu’lu ve Sinop’lu isimlere karşı ağır konuşmalar yaptılar.
Hazinedar ve Sarıgül’e yönelik eleştiriler şu noktalarda odaklandı: “Dışardan Sarıgül’ün bir sürü adamını Beşiktaş’a getirdiler. Yetmedi, Belediye Meclisine Ordulu (ve Fatsalı), Sinop’lu yandaşları ön sıralara yerleştirdiler; ‘gedikli’ belediye başkan aday adayı ve 2. sıra meclis üyesi’ Bülent Tatar (ve Merve Hanım) dışında Beşiktaş’tan kimseyi listelere almadılar. Bu isimleri de genel merkezin listesini değiştirerek yaptılar. Bu siyasette çok ayıp bir şeydir.”  Taraflar birbirine girerken Sarıgül’ün telefonla gelişmeleri takip ettiği öğrenildi. Toplantıyı izleyenler arasında Büyükşehir CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, il başkanlığından Mustafa Ataç, MYK üyesi Dursun Bulut da vardı. Bulut, Hazinedar’a dönük olarak şöyle konuştu: “Liste sahtekarı eski ilçe başkanı Uğur Gedik’i belediyeyebaşdanışman olarak atadınız. Görevden almazsanız parti suçu işlemiş olacaksınız. Bunun sonucu disiplin kuruluna sevktir; sizi uyarıyorum, derhal bunun görevine son verin. Genel başkanının talimatı olduğunu bilmiyor musunuz?”
Hazinedar’ın Beşiktaş’ta, İsmail Ünal tarafından atanmış olan daire müdürlerinin yerlerine hemşerilerini yerleştirdiği öne sürüldü. Hazinedar, Ünal’ın Beltaş’ın başına atadığı halasının oğlu Mustafa Ünal’ı görevden alarak yerine kendi halasının oğlu, ortaokul mezunu Ali Bağdatlı’yı getirmesi bir başka şaşkınlık oldu. Fatsa doğumlu olan ve Antalya’da çiçekcilik yapan Bağdatlı; belediye meclisinde kontenjan 2’den aday gösterilmişti. CHP Genel Merkezi, Beşiktaş’ı seyretmeye devam mı edecektir?
OTURMAYANLAR BEŞİKTAŞ’I YÖNETECEK
- CHP Beşiktaş Belediye Meclis listesinin ‘ayarlanması’ gece yarısından sonra Point Otel’de ‘kotarıldı’. Operasyon Sarıgül, Hazinedar, Uğur Gedik, Bülent Tatar ve Hüseyin Sipahi’nin organizasyonu ile gerçekleştirildi.7 ve 8 sıradaki isimler Eyüp Birgin ve Hüseyin Sipahi 4 ve 5. sıralara getirildi.
Büyükşehir Meclisi’ne giden isimler şöyle oldu: 1- Onur Kumbaracıbaşı, 2- Bülent Tatar (5. sıradan geldi), 3- Affan Keçeci, 4- Hüseyin Sipahi (7’den geldi) 5- Eyüp Birgin (8’den geldi)
BAHŞİŞLERİ KİMLER ALDI
- İsmet Aslan, Mustafa Kantar, Mustafa Mercan gerilere düştü. Listelerde yerleri değiştirilip geriye gönderilenlerden bazıları için ‘bahşiş’ aldıkları öne sürüldü; bir üye bunlar için “Hayatları kurtuldu” esprisi yaptı.
- Kontenjan 1.deki Levent Serdaroğlu’nun yerine Cevdet Bayram getirildi.
- İlçe örgütünün ağır toplarından Hasan Bozkurter’in tepkisini “Partinin tüzüğündeki üye, ikametgah senedinin olduğu yerde politika yapar” diyerek şöyle gösterdi: “O zaman yerel yönetim demenin ne anlamı var. O zaman ‘Toplama yönetim’ densin; bu üyelere karşı bir saygısızlıktır. Şimdiye kadar hiç böyle bir şey olmamıştı.”
- Beşiktaş Belediye Meclisi’nin 28 üyesi+3 üyesi var. Sarıgül’ün TDH’sinden 8 üye meclise girdi. Bunlar arasında Prof. Onur Kumbaracıbaşı, Affan Keçeci, Hüseyin Sipahi, Eyüp Birgen var. Zaten bu isimler daha önce yazdığımız gibi ilk beşin (İBB’lik) içindeler.
AİDAT SOYGUNU
- Beşiktaş örgütünde bir centilmenlik anlaşması yapılmıştı: Belediye Başkan adayı olan meclis üyeliğine aday olamayacaktı. Ne yazık ki, Bülent Tatar buna uymadı; attığı imzanın arkasında durmadı.
- Bir üye şunları söyledi: “Ben meclis aday adaylığı için 2 bin lira verdim; ondan önce de aday olacaklar için açılan ‘belediye kursu’na katıldım, bunun için de 500 lira ödedim; yani 2.500 lira... Bu az para değil. Ben oturup adaylık aidatını veriyorum... O zaman soruyorum; ‘bu parayı yatırmayanla eğitimden geçmeyenler hani aday olamayacaktı’... Maalesef yapıldı. Bu bir soygunculuktur. Şimdi Beşiktaş’ta oturmayanlar Beşiktaş’ın her yerine hakim oldu! Sayın Sarıgül, ‘ben iki tane meclis üyesi yazdıramadım’ diyerek yakınıyordu. Bu ne perhiz, bu ne turşu? Peki CHP’ye şimdi parti mi demek lazım, yoksa başka bir şey mi?”
- Örgüt toplantısında şu değerlendirmeler de ortaya atıldı. Beşiktaş’ın 31 belediye meclis üyesi var ya, bunun 16’sı taşıma üye... 8’i Şişli’den, 4’ü Ankara’dan, 3’ü Fatsa’dan, 1’i Ayancık’tan (Eski Ayancık Belediye Başkanı, başkan yardımcısı oldu)
- Murat Hazinedar’ın, Kemal Kılıçdaroğlu ’nun, kendisini arayıp “Hüseyin Sihahi’yi Teknik Başkan Yardımcılığı’ görevinden alması için talimat vermesi üzerine “Onu başkanım atadı” demesi de eleştiri konusu oldu.Yazının tamamını okumak için tıklayınız

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...