Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Temmuz 2021 09:34

CHP'den ilginç seçim teklifi: Oy kullanma online olsun

CHP tarafından hazırlanan ‘Demokratik Hukuk Devleti İçin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem-Bağımsız ve Tarafsız Yargı Raporu’nda seçimlerde oy kullanma yönteminde sandığa gitmek dışında internet üzerinden oy verme sistemini önerdi.

CHP'den ilginç seçim teklifi: Oy kullanma online olsun
2023,Seçim,CHP,AK Parti,MHP,Oy

2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için siyasi partilerde hazırlıklar sürerekten CHP’den ilginç bir teklif geldi.

AK Parti ve MHP tarafından siyasi partilere ilişkin mevzuatta değişiklik çalışmaları sürerken, CHP de kendi çalışması olan ‘Demokratik Hukuk Devleti İçin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem-Bağımsız ve Tarafsız Yargı Raporu’nda ‘seçim yasaları hazırlığı’ başlığı altında internet yoluyla oy verme sistemini öneriye sundu.

"SAYDAM BİR ALT YAPI"

CHP öneriyi şu şekilde açıkladı:

"Güvenilir, saydam ve denetime açık bir alt yapı oluşturularak, sandığa giderek oy kullanma yönteminin yanı sıra internet yoluyla da oy verme olanağı sağlanmalıdır."

SEÇİMİN TARİHİ BELLİ: HAZİRAN 2023

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefet tarafından yapılan erken seçim çağrılarına cevap verdi. Erdoğan, "Hayatları yalan, yatıyorlar kalkıyorlar ne diyorlar erken seçim, nereden çıktı bu ya? Seçimin tarihi belli: Haziran 2023. Boşuna çabalamayın. Gençler şunu unutmayın; 20 yıl öncesinin Türkiye'si ile veya Hatay'ı ile bugünün Hatay'ı karşılaştırdığınızda, bugünkü gençler bilmez. Onlara anlatacaksınız. Z kuşağı falan diyorlar ya bunlara anlatacaksınız, bilmezler. Onlara bunları hatırlatacaksınız" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...