Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Mart 2017 01:00

CHP'den tepki çeken Hollanda açıklaması

Hollanda'da yaşananları kınayan CHP, tuhaf bir istekte bulunarak, 'AK Parti bunu seçim malzemesi yapmasın' dedi.

CHP'den tepki çeken Hollanda açıklaması
CHP,Hollanda

CHP Milletvekili Engin Altay, Hollanda ile yaşanan gerilimin ardından açıklamalarda bulundu.

CHP'DEN SICAĞI SICAĞINA TUHAF TALEP

Habertürk TV'ye konuşan Altay, akıl almaz bir ifade kullanarak, "AK Parti'nin yaşananları seçim malzemesi yapmaması gerektiğini" söyledi.

Altay şöyle konuştu:

"Bunu kabul edebilmemiz, Türkyie Cumhuriyeti'nin yurttaşı olarak mümkün değil. Hükümetin bakanlarına yönelik önce Almanya'da başlayan ve diğer ülkelere yayılan tutumu şiddetle kınıyoruz. Kabul edilmesini mümkün görmüyoruz.

Burada mesele şu. Yurtdışındaki vatandaşlar arasında bir kamplaşmanın olmaması için hepimizin duyarlı olması lazım. Ama bununla beraber Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik fütursuz tutuma karşı maksimum refleksimizi diplomatik ve sosyal olarak her alanda göstermek boynumuzun borcudur. Milletimizin gururunu inciten bir meseledir. Türkiye'ye yönelik farklı bir tutum.

Hükümetin geçmişte bu konuda AB ile ilişkiler konusunda eksiği olmuş olabilir. Ufak tefek eksik başka bir şey, Hollanda ve Almanya'nın yaptıkları hakarettir. Kabul edilmesi mümkün değil. Herkesin gözü yaşadığımız bu topraklardadır.

Bu olayların AK Parti tarafından Evet-Hayır kampanyasına malzeme olarak kullanılması da hoş olmaz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...