Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Eylül 2021 10:33

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan için karar günü

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan için bugün karar günü. Kendisinden yardım isteyen kadınla ilgili ifadeleri anlatırken ‘komik anı’ olarak anlatan Özcan’ın durumu MYK toplantısında ele alınacak. Tanju Özcan, kınama, uyarı, geçici ihraç ya da kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilebilir

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan için karar günü
Tanju Özcan

CHP MYK toplantısını bugün toplanacak. Baraj tartışmalardan ekonomiye ve dış politikan koronavirüse kadar pek çok konu masada olacak. Toplantının en önemli gündem maddelerinden biri de şüphesiz CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan olacak. Kentteki yabancıların su ve katı atık bedellerine on kat zam yapacağını belirten Özcan genel merkez ile ters düşmüştü. Kararından geri adım atmayan Özcan, başka bir skandala daha imza attı. Kendisinden yardım isteyen bir kadın ile ilgili imalı ifadeleri nedeniyle tepki topladı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan'ın tepki gören sözlerine ilişkin, “Bu ifadeleri kabul edilemez. Kendisi de özür dilemiştir. Sayın Özcan’ın durumunu MYK toplantımızda değerlendireceğiz” dedi.

UYARI, KINAMA, GEÇİCİ İHRAÇ, KESİN İHRAÇ

Özcan’ın durumunu görüşecek MYK’nın önünde 4 yol var. Parti tüzüğünün 68. ve 69. maddeleri Yüksek Disiplin Kurulu’na sevkleri öngörüyor. Buna göre Özcan, uyarı, kınama, 2 yıllık geçici ihraç veya kesin yani temelli ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilebilir. Disiplin kuruluna sevkin ardından süreç başlayacak. Kurul, Özcan’dan sözlü savunma isteyecek. Sözlü savunma verilememesi halinde yazılı savunma da kabul edilecek. Ardından karar verilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...