Tgrt Haber
31 Aralık 2021 17:11

CHP'li eski başkana 'dini değerlere hakaret'ten soruşturma

CHP Bursa Kadın Kolları eski başkanı Fatoş Birinç, skandal sosyal medya paylaşımıyla tepki çekti. Paylaşımının ardından savcılık, Birinç hakkında 'halkın bir kesimin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçundan soruşturma başlattı.

CHP'li eski başkana 'dini değerlere hakaret'ten soruşturma
chp,,kadın kolları,,hakaret,

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımla tüm eleştiri oklarını kendisine çeviren CHP Bursa Kadın Kolları eski başkanı Fatoş Birinç hakkında savcılık talimatıyla soruşturma başlatıldı. Paylaşımında dini değerleri aşağılayan ifadelere yer veren Birinç, sosyal medyada tepki gördü. Konuya ilişkin bir eleştiri de AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi.

2017 YILINDA İSTİFA ETMİŞTİ

Sabah'ın haberine göre, eski CHP Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Fatoş Birinç hakkında, TCK'nın 216/3 maddesi gereğince 'halkın bir kesimin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçundan soruşturma başlatıldı. CHP İl Kadın Kolları Başkanlığı'ndaki görevinden 2017 yılında yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıyla istifa eden Fatoş Birinç'in, soruşturma kapsamında polis merkezine giderek ifade vereceği belirtildi.

SKANDAL PAYLAŞIMA TEPKİ YAĞDI

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda mukaddes değerlere hakaret eden Birinç yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Bu Allah nasıl Allah ki Türkiye'nin içine etmeyi and etmiş, elçi olarak da AKP görevlendirilmiş"

CHP'li eski başkana 'dini değerlere hakaret'ten soruşturma


Paylaşımın ardından büyük tepki toplayan Birinç'e sosyal medyada yorum yağdı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de kişisel sosyal medya hesabından bir mesaj yayımlayarak Biricik'i eleştirdi. Çelik paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Vesayetin orta çağı hiç değişmiyor, aynı bağnazlıkla saldırmaya devam ediyor."

"Yine milletin değerlerine saldırmışlar. Çünkü varlık sebepleri bu…"

CHP'li eski başkana 'dini değerlere hakaret'ten soruşturma

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...