Tgrt Haber
15 Ocak 2015 17:29

CHP'li Özkes, Şişli için ifade verdi

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü'nün “tehdit edildiği" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes tanık olarak ifade verdi.

CHP'li Özkes, Şişli için ifade verdi
chp, özkes, şişli,

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na öğle saatlerinde gelen İhsan Özkes, önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu. Özkes ardından soruşturmayı yürüten
Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü'ye "tanık" sıfatıyla yaklaşık yarım saat ifade verdi. İfadenin ardından Özkes adliyeden ayrıldı. DHA muhabirinin telefonla ulaştığı İhsan Özkes konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmak istemediğini belirtti. Soruşturma kapsamında önceki gün Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül'ün de "tanık" olarak ifadesi alınmıştı.
SORUŞTURMA İDDİALAR ÜZERİNE BAŞLATILDI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunun, 18 Aralık 2014'te Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün eşi Nazlı İnönü'nün bir gazeteye verdiği röportajdaki "mafya ile tehdit edildikleri" iddialarına ilişkin resen başlattı. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün eşi Nazlı İnönü, 18 Aralık'ta bir gazeteye verdiği röportajda, "Mustafa Sarıgül'ün kendilerini ölümle tehdit ettiğini, Sarıgül'ün 'mafya tutmaktan' söz ettiğini, sadece Hayri İnönü ile kendisinin değil Amerika'da okuyan çocuklarının da tehdit edildiğini" iddia etmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca resen başlatılan soruşturma kapsamında, Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü "mağdur" sıfatıyla ifade verdi. İnönü ifadesinde, Mustafa Sarıgül'e verdiği istifa mektubunu, İhsan Özkes'in İstanbul'da bir alışveriş merkezinde Mustafa Sarıgül'ün de bulunduğu buluşmada yırtarak yaktığını söylemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...