Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Ağustos 2021 16:30

CHP'li vekil Kur'an-ı Meclis’te istemedi

Meclis'te okunan Kur'an-ı Kerim CHP'li Milletvekili Kani Beko'yu rahatsız etti. Beko, "Meclis, Kur'an-ı Kerim okunacak yer değil" diyerek TBMM'deki Kur'an-ı Kerim okuma ve Diyanet İşleri kitaplarının sergileneceği alanlara karşı çıktı.

CHP'li vekil Kur'an-ı Meclis’te istemedi
chp,vekil,kuranı kerim

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası hasar gören TBMM'deki yapılardaki tadilat ve değişiklik sonrası Meclis'in kütüphanesinde Kur'an-ı Kerim bulunması ve okunması CHP'lileri rahatsız etti.

"MECLİS KUR'AN OKUNACAK YER DEĞİL" 

Meclis Cami yanında bulunan Şube Kütüphanesi'nde, Kur'an-ı Kerim okuma yeri, dini sohbetler ve Diyanet İşleri'nin kitaplarının sergileneceği alanlara yer verilmesine CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, "Meclis Kur'an okunacak yer değil" diyerek karşı çıktı.

Gazeteci Cengiz Aldemir'e konuşan CHP'li vekil Beko, "Dini işlerle ilgili mekanların yeri Meclis değildir. Eğer insanlar dini ihtiyaçlarını gidermek istiyorlarsa Meclis'e çok yakın bir mesafede olan, Kocatepe Camii'nin altında yer alan Kur'an okuma ve dinlenme salonlarının bulunduğu Diyanet İşleri'ne bağlı büyük bir mekana dikkat çekmek isterim" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...