Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Haziran 2014 19:23

CHP'li vekiller Ekmeleddin İhsanoğlu ile dalga geçti

Cumhurbaşkanı 'çatı aday'ı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nun açıklanmasına, CHP'nin Antalya milletvekilleri sert tepki gösterdi.

CHP'li vekiller Ekmeleddin İhsanoğlu ile dalga geçti
chpliler, vekiller, ihsanığlu, ekmeleddin, dalga geçtiler, çatı adayı, osman kaptan,

Şaşkın ve kızgın olduklarını belirten vekiller, '1 Nisan şakası gibi gülünç" açıklamasında bulundular. CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, İhsanoğlu'nun adaylığı için "İlahiyat fakültesine dekan, Diyanet İşleri'ne başkan seçmiyoruz" dedi. CHP'nin, aslı varken benzerine, aynı referanslara sahip adaya oy verilmesini istediğini savunan Kaptan, "Büyük bilim adamı, alim olabilir. Ama toplumsal karşılığı nedir? İki ayda ismini ezberleyemezler" dedi. Ekmelettin İhsanoğlu'nun parti tabanının üzerinde uzlaştığı değil, farklı çevrelerin CHP gündemine getirip aday yaptırdığı kişi konumunda olduğunu savunan Osman Kaptan, İhsanoğlu'nun CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a tercih edilmesini ise CHP'ye yakıştıramadığını söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasete Deniz Baykal sayesinde girdiğini ve kendisinin de bunu rahatlıkla ifade ettiğini belirten Kaptan, "Ama öyle görünüyor ki sayın Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'ı siyaset sahnesinden uzaklaştırmak için elinden geleni yapıyor. Anketler ortada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la başa baş mücadele edebilecek tek isim sayın Baykal'dır" diye konuştu.

ACAR: ŞAŞKINIM

Milletvekili Gürkut Acar ise Ekmeleddin İhsanoğlu adı karşısında yaşadığı ruh halini 'şaşkınlık' olarak nitelendirdi. İhsanoğlu adının kesinlikle gündemlerinde olmadığını, hatta CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olarak yazmasını istediği üç isim arasında hiçbir milletvekili arkadaşının İhsanoğlu adını yazdığını düşünmediğini aktaran Acar, "Artık isim açıklandı. Değiştirme şansımız da yok. İşin doğrusu ne düşüneceğimizi de bilemiyorum. Oturup bir değerlendirme yapacağız" diye konuştu.

BULUT: CHP'Yİ HANÇERLİYORLAR

Milletvekili Arif Bulut, henüz konuyla ilgili geniş bir değerlendirme yapmadıklarını belirterek, "Herkesin yaşadığı ilk şoku ben de yaşadım. Bu kadar alakasız bir aday gösterileceğini beklemiyordum. 1 Nisan olsa '1 Nisan şakası' diyeceğim. Şaka gibi, gülünç" diye konuştu.

İhsanoğlu'nun Atatürkçülüğü ve cumhuriyetçiliğinin sorgulanan bir noktada olduğunu savunan Bulut, "Hal böyleyken, CHP'nin adayı veya çatı aday olarak gösterilmesi inanılır gibi değil. Sağlıklı bir durum değil. CHP'yi geri dönülmez uçuruma itiyorlar, hançerliyorlar gibi" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...