Tgrt Haber
09 Ocak 2020 05:18

CHP’nin burs ikiyüzlülüğü!

Mevcut kanunlara göre belediyeler öğrencilere burs veremiyor. Çünkü 2008 yılında Anayasa Mahkemesine (AYM) başvuran CHP, belediyelerin öğrencilere burs vermesine imkân tanıyan yasayı iptal etti. Başta öğrenciler olmak üzere birçok kesim, Anayasa Mahkemesine başvuran CHP’yi eleştirmişti. Aynı partinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şimdi öğrencilere burs vermek için kolları sıvadı.

CHP’nin burs ikiyüzlülüğü!
chp,,burs,

Belediye 30 bin öğrenciye burs verecek. Belediyeden yapılan açıklamaya göre “Genç Üniversiteliye Eğitim Yardımı projesinde koşulları taşıyan toplam 12 bin 334 öğrenci yardım almaya hak kazandı. Kriterleri tutmadığı için yardımdan faydalanamayan 2 bin 605 öğrenci yeniden değerlendirmeye tabi tutulacak. Kalan 15 bin kişi için 27 Ocak ile 6 Şubat tarihleri arasında yeni başvurular alınacak” denildi. Bu arada CHP’nin girişimleri ile o dönem Türkiye genelinde belediyelerden burs alan 350 bin öğrencinin bursu kesilmişti.
CHP’nin burs ikiyüzlülüğü!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...