Tgrt Haber
10 Eylül 2021 11:55

CHP’nin gösterisine tepki yağdı! Zincirli skandala soruşturma

Balıkesir'in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümü gösterisinde Türk kadınının zincire vurulduğu skandal gösteri ile ilgili soruşturma başlattı

CHP’nin gösterisine tepki yağdı! Zincirli skandala soruşturma
Balıkesir,CHP,soruşturma

Balıkesir’in Edremit ilçesinde düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Halk oyunları gösterilerine yer verilen kutlama programı, Menderes Bulvarı'nda yapıldı. Gösterilere yer verilen kutlama programında canlandırılan müsamereler gündeme bomba gibi düştü. 

KADINI ZİNCİRE VURDULAR

Belediyenin izniyle Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) törendeki kurtuluş müsameresinde skandal bir gösteriye imza atıldı.  Üzeri siyah çarşafla kapatılan bir genç kızın zincirle bağlanması ve ardından efelerin zinciri çözüp örtüyü açıp kadının özgürleşmesiyle tamamlanan temsile vatandaşlar tepki gösterdi.

EDREMİT KAYMAKAMI MERKEZE ALINDI

Balıkesir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Edremit’in düşman işgalinden kurtuluş günü kutlama programında yapılan gösterinin tartışmalara sebep olduğu ifade edilerek, "Söz konusu kutlama programında yer almamasına rağmen programın uygulanması esnasında ortaya konulan, kurtuluş töreninin anlamıyla bağdaşmayan ve töreni tartışmaya açacak nitelikte bir gösteri icra edildiği görülmüştür" denildi. Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal’ın merkeze alındığı bilgisinin verildiği açıklamada, “Milli kurtuluş günümüzü tartışmaya açan bu gösteriye sebep olan kutlama komitesi başkan ve üyeleri ile sorumlu belediye görevlileri hakkında soruşturma açılması için İçişleri Bakanlığından mülkiye müfettişi talep edilmiştir. Ayrıca soruşturmanın selameti açısından Kutlama Komitesi Başkanı Edremit Kaymakamı İçişleri Bakanlığımızca merkeze çekilmiştir. Söz konusu gösteriyi gerçekleştiren dernek hakkında da İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişleri ve dernek denetçilerince gerekli soruşturma yapılacaktır” denildi.

CHP’nin gösterisine tepki yağdı! Zincirli skandala soruşturma

CHP’nin gösterisine tepki yağdı! Zincirli skandala soruşturma

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...