Tgrt Haber
02 Nisan 2014 11:31

CHP'ye bir şok da o ilden

CHP, AK Parti'nin Ardahan'da seçimi kazanmasından sonra, 526 geçersiz oyun yeniden sayılması ve tutanakların tekrar kayda geçirilmesi için itiraz etti.

CHP'ye bir şok da o ilden
chp,ardahan,oy sayımı,ak parti,seçim,itiraz,

İlçe Seçim Kurulu, tutanakları yeniden inceledi. Yapılan sayımda, bu kez AK Parti'nin oyları yaklaşık 20 oy daha arttı; AK Parti ile CHP arasındaki oy farkı 75'i buldu. CHP'nin itirazından sonra, gün boyunca Ardahan Adliyesi önünde hareketlilik vardı. İlçe Seçim Kurulu, CHP'nin itirazını akşam saatlerinde karara bağladı. Alınan bilgiye göre, itiraz edilen 526 adet geçersiz sayılan oyların tutanaklarının tekrar kayda geçirilmesiyle, AK Parti'nin oyları yaklaşık 20 adet daha arttı. AK Parti ile CHP arasındaki oy farkı da 75'i buldu.
AK Parti il binasında toplanan yüzlerce kişiye İlçe Seçim Kurulunun kararını açıklayan AK parti Belediye Başkanı Faruk Köksoy, CHP'nin itiraz hakkının en doğal hakları olduğunu söyleyerek, "CHP'nin İlçe Seçim Kuruluna itirazı ve itirazın kurul tarafından değerlendirilmesi, iptal edilen ve geçersiz sayılan oylar üzerinde yapılmış olup, bu sonuç sonrasında pusulalar açılarak her iki partinin gözlemcileri ve avukatları nezaretinde ilçe seçim kurulu hakimi başkanlığında sayım yapılmıştır. Burada tabii ki itiraz en doğal haklarıdır. Zaten 48 saatlik bir itiraz süresi olduğundan biz bunu hoşgörüyle karşılıyoruz. Ancak ajanslara alelacele verilen beyanat, oylarımız çalındı ve halkımızı, seçmenlerimizi, tüm Ardahanlıları huzursuz eden beyanatı da şiddetle kınıyorum" dedi.
AK Parti Ardahan İl Başkanı Yunus Baydar da yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Biz demokrasiye inanan bir camiayız, bir partiyiz. Bundan dolayı bizim itiraza karşı hiçbir şekilde bir tepkimiz olamaz. Bu saate kadar bizi bekleyen, yine itirazın neticesi olarak AK Parti'nin Ardahan belediye başkanlığını kazandığının bize göre tescili olan bugünkü ilçe seçim kurulu değerlendirmesinin neticesi açıkçası bizim zaten beklediğimiz bir neticeydi. Biz seçim günü merkezdeki bütün sandıkları dolaştığımızda özellikle CHP'nin sandıklarda görevli olan arkadaşlarının birçoğunun resmi sandık başkanlarına bile müdahale eder tarzda tutumları ile karşılaştık. Tabii ki seçim bir demokrasi yarışıdır. Biz demokrasiye inanan bir camiayız, bir partiyiz. Bundan dolayı bizim itiraza karşı hiçbir şekilde bir tepkimiz yoktu. CHP'nin sadece 3 oyu fark ederken, 20 tane bizim oyumuz fark etti. Bu da gösteriyor ki bizim açıkçası galibiyetle ilgili, seçim zaferi ile ilgili hiçbir şekilde kaybımız olmadı."
SEÇİM SONUCU KESİNLEŞTİ
Baydar, "Bugün Ardahan'da 30 Mart seçimlerinde sanki bir eyyam olmuş gibi, sanki çok ciddi olumsuzluklar olmuş gibi yansıtıldı. Allah'a şükür Valimiz, Emniyet birimleri hepsi açıkladı. Sandıkların hiç birinde sandık kurullarından itiraz olmadığı halde bütün partili üyelerde tutulan tutanaklara rağmen itiraz olmadığı halde bugün kendilerinin provoke ettiği ve değişik şekilde maniple ettiği bir kısım olaylarla sanki Ardahan'da sandıklarda maniple olmuş diye yaygara kopardılar. Şu an bu saat itibari ile 8 saatlik ilçe seçim kurulunun çalışması neticesinde manipülasyon olmadığı hatta AK Parti'nin oy farkını arttırarak, seçim kurulunca da Hakime hanımın başkanlığında toplanan bütün partilerin temsilcilerinin ve avukatlarının olduğu yerde teşhir edilmiş oldu. Bu sonucun tekrardan Ardahan'ımıza, bütün hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah biz belediyecilik anlamında 5 yıl boyunca sayın başkanımız hiçbir zaman ideolojik yaklaşmadı, particilik yapmadı. Bundan sonra da bütün hemşehrilerimizi kucaklayan bir belediye anlayış ile ilimize hizmet edeceğiz" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...