Tgrt Haber
05 Kasım 2021 19:43

Çiftlik Bank davasında suçu kardeşine atan Tosuncuk'un ağabeyi Fatih Aydın tutuklandı

Çiftlik Bank davasının 2 numaralı sanığı Fatih Aydın, emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi. Hakkındaki suçlamaları reddedip "Ben suç işlemedim. Eğer bir suç işlendiyse bunu kardeşim yapmıştır” sözleriyle kendisini savunan Fatih Aydın tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çiftlik Bank davasında suçu kardeşine atan Tosuncuk'un ağabeyi Fatih Aydın tutuklandı
TOSUNCUK,FATİH AYDIN,ÇİFTLİK BANK

Kamuoyunu uzun süredir meşgul eden ve binlerce kişinin mağduriyetine yol açan Çiftlik Bank'a ilişkin davada çok önemli bir gelişme yaşandı. Salı akşamı yurt dışından Türkiye'ye getirilerek gözaltına alınan ve bugün hakim karşısına çıkan Çiftlik Bank davasının 2 numaralı sanığı Fatih Aydın, mahkemedeki savunmasında 'Tosuncuk' lakaplı kardeşi Mehmet Aydın'ı suçlasa da cezadan kurtulamadı. Fatih Aydın, sevk edildiği mahkemece "Bankacılık kanununa aykırılık” suçundan tutuklandı.

TÜM SUÇU TOSUNCUK'A ATTI

Çiftlik Bank davasının 2 numaralı sanığı Fatih Aydın, ağabeyi Mehmet Aydın ile birlikte Çiftlik Bank sistemindeki ‘Bank’ adını izinsiz kullandıkları gerekçesiyle “bankacılık kanununa aykırılık” suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada da hakim karşısına çıktı.

Anadolu 57. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan kimlik tespitinin ardından savunma yapan sanık Fatih Aydın, Türkiye’de bir adresi olmadığını ve mal varlığının bulunmadığını söyledi. Aydın savunmasında, Çiftlik Bilgi İşlem, Bilişim Tarım ve Hayvancılık ticaret Limited Şirketi’nde 3-4 ay kadar kısa bir dönem müdürlük görevi yaptığını söyleyerek, “Ben şirketlerin hiç birisinin resmi olarak sahibi ya da yetkilisi değilim. Diğer şirketlerde de hiç çalışmadım. Şirket faaliyetlerine katılmadım” dedi.

Çiftlik Bank davasında suçu kardeşine atan Tosuncuk'un ağabeyi Fatih Aydın tutuklandı
Çiftlik Bank davasının 2 numaralı sanığı Fatih Aydın tutuklandı

"BİR SUÇ İŞLENDİYSE KARDEŞİM YAPMIŞTIR"

Bunun üzerine mahkeme hakimi sanık Fatih Aydın’a şirket faaliyetinde aktif olup olmadığını sordu. Aydın, “Kardeşim bana şirketin aktif olmadığını söyledi” dedi. Mahkeme hakiminin, “Ben suç işlemedim, kardeşim mi yaptı diyorsun” şeklinde soru sorması üzerine ise Fatih Aydın, “Eğer bir suç işlendiyse bunu kardeşim yapmıştır” diye cevap verdi.

"KARDEŞİM URUGUAY'DA ARABA HEDİYE ETTİ"

Çiftlik Bank yapılanmasına hiçbir zaman dahil olmadığını söyleyen Fatih Aydın, Bursa’da açılan şarküteride ruhsat sıkıntısı olması nedeniyle müdürlük görevi verildiğini ancak kendisinin getir götür işlerini yaptığını söyledi. Aydın, Çiftlik Bank sitesi ve oyunuyla ilgili hiçbir ilgi ve bilgisinin olmadığını söyleyerek, “Siteye ilişkin hiçbir faaliyette bulunmadım, oyun oynattırmadım, kazanç sağlamadım. Ben sadece kendi aracımla kardeşimin işçisi olarak çalıştım ve maaş aldım” dedi. Mahkeme hakimi, Fatih Aydın’a sistem üzerinden kendisinin kazanç sağlayıp sağlamadığını sordu. Fatih Aydın ise, “Uruguay’a gittiğimde kardeşim bana bir araba hediye etmişti. Onu da zaten Uruguay aldı” diye cevap verdi.

"ÇİFTLİK BANK İSMİNİ BEN KULLANMADIM"

“Çiftlik Bank ismini kesinlikle ben kullanmadım. Kimseye de kullanması için, oyun oynaması için öneride bulunmadım” diyen Aydın, “Şarküteri 3 katlı bir binadan oluşuyordu. Kapısında Çiftlik Bank yazıyordu. O dönem, ‘Bank ibaresini kullanamazsınız’ diyerek belediyeden görevliler geldi. Ben böyle bir olay hatırlıyorum” diyerek suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme, sanık Fatih Aydın hakkındaki yakalama kararını kaldırdı.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Anadolu Sulh Ceza Hakimliği, Fatih Aydın’ın sevk edildiği suçlardan tutuklanmasına karar verdi. Hakimlik, Fatih Aydın’ın suça konu şirketlerdeki üst düzey pozisyonu, ifadeleri, diğer şüpheli Mehmet Aydın ile şirkete ortak olmaları ve tüm dosya kapsamına göre üzerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesini gösterir somut delillerin bulunduğunu ve Fatih Aydın’ın yurt dışında kaçak olarak bulunup iade süreci ile yakalanması nedeniyle kaçma şüphesinin bulunmasını gerekçe gösterdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...