Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Ocak 2014 13:57

Çilem’e destek yağıyor

Ölen annesinin karnından sezaryenle alınan ve beynine oksijen gitmediği için 4 yaşında olmasına rağmen yürüyüp konuşamayan Çilem’in tedavisi için birçok kuruluş devreye girdi.

Çilem’e destek yağıyor
çilem'e destek, çilem'in tedavisi, kurum, kuruluşlar devreye girdi,

Babasının terk etmesi nedeniyle anneannesi ve teyzesinin yanında kalan Çilem’in “çilesi” haberinin ardından yurt genelinde ses getirdi. Çilem’in yakınlarına telefonla ulaşan çok sayıda kişi, yardım için seferber oldu. Teyzesi Özge Angay'ın Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine götürdüğü Çilem, Başhekim Yardımcısı ve Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaş tarafından muayene edildi. Yıldızdaş, Çilem'in bundan sonraki tüm tedavisini üstleneceklerini söyledi.
Çilem'in çocuk nöroloji bölümünde kontrolden geçirileceğini kaydeden Yıldızdaş, şu bilgileri verdi: "Çilem, doğuştan itibaren gelişim geriliği olan bir çocuk. 'Mental' dediğimiz motor ve gelişim geriliği var. Sadece yürümede değil, konuşmayla ilgili de bozukluk var. Nöroloji bölümü gördükten sonra muhtemelen fizik tedavi ve ortopedi bölümleri görecek. Önce orada değerlendirilecek. Birtakım tahliller ve gerekirse genetik analizler yapılacak. Ondan sonra tanısını koymaya çalışacağız. Sonraki süreçte de ne yapabiliriz? onu takip edeceğiz." Teyze Özge Angay da, yeğenine destek için İstanbul Büyükşehir Belediyesinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kurum, kuruluş ve hayırseverin kendilerini aradığını belirterek, sevinç gözyaşları döktü. Angay, "Çok mutluyum. Yardım etmek için arayan herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah tedaviden olumlu sonuç alacağız" diye konuştu.
Yaklaşık 5 yıl önce İ.A. ile evlenen Çilem A. (32), 8 aylık hamileyken yüksek tansiyon nedeniyle kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmiş, doktorların yoğun çabası sonucu sezaryenle alınan bebek, bu süreçte beynine oksijen gitmediği için 2 ay hastanede tedavi görmüştü. Annesinin adını alan, 4 yaşına gelmesine rağmen rahatsızlığı nedeniyle konuşamayan ve yürüyemeyen Çilem, babası terk ettiği için anneannesi Meliha Angay ve teyzesi Özge Angay'ın yanında kalmaya başlamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...