Tgrt Haber
24 Temmuz 2019 12:12

CİMER'e menemen sorusu!

Vatandaşların şikayet, dilek ve önerilerini dile getirmeleri ve bunlara çözüm aramak için kurulan Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi ile Meclis Dilekçe Komisyonu’na ilginç başvurular yapılıyor.

CİMER'e menemen sorusu!
Cimer,Cimer menemen,Cimer menemen sorusu,Cimer soru

Devlet ile vatandaş arasında bir anlamda köprü görevi gören TBMM Dilekçe Komisyonu ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi, bir çok problemin çözüm kapısı oluyor. Hem Cumhurbaşkanlığına hem de Meclis’e zaman zaman ilginç ve gülümseten başvurular da yapılıyor.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin başladığı 9 Temmuz 2018’den bugüne kadar CİMER’e 2 milyon 922 bin 655 başvuru yapıldığı belirtildi.  Bu başvuruların yüzde 92’sinde işlem süreci tamamlandı ve başvuru sahiplerine cevap verildi. Başvuruların cevaplanma ve sonuçlanma süresi de 14 güne düşürüldü. CİMER’e yapılan başvuruların yüzde 49’u şikayet, yüzde 33’ü istek, yüzde 8’i bilgi edinme, yüzde 5’i görüş/öneri, yüzde 5’i ihbarlardan oluşuyor. TBMM Dilekçe Komisyonuna da 27’inci dönemde toplamda 8 bin başvuru yapıldı. Hem CİMER’e hem de TBMM’ye gülümseten başvurular da oluyor. Daha önce, CİMER’e yaptığı başvuruya cevap alamadığını belirten bir vatandaşa Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “CİMER sistemine bugüne kadar yapmış olduğunuz 791 başvurunun tamamı tarafımızca değerlendirilerek ilgili kurumlara yönlendirilmiştir. CİMER'e olan bu ilginizden dolayı teşekkür eder, başvurularınızı 7/24 bekleriz” şeklinde cevap vermişti.
 
MENEMEN SORUSU
CİMER’e son olarak bir vatandaş menemenin soğanlı mı soğansız mı yapılacağını sordu. Arda isimli bir vatandaştan gelen soru sosyal medyada da gündem oldu. CİMER, portal üzerinden 'Menemen soğanlı mı yapılır, soğansız mı? Bu soru yüzünden tartışmaya başlayacağız yardım edin lütfen' sorusunu sosyal medya hesabı üzerinden cevapladı. CİMER'den yapılan paylaşımda, “Arda Bey CİMER’e zor bir soru sormuş. Sevgili Arda Bey, ilginiz için teşekkür ederiz. Herkesin damak tadı farklı. Biz soğansız tercih ediyoruz”  cevabı verildi.
 
UZAY TRENİ TALEBİ
Meclis Dilekçe Komisyonu’na da benzer başvurular yapılıyor. 27’inci dönemde Dilekçe komisyonuna 8 bin başvuru oldu.  Bu başvurular arasında, Türkiye'de uzaya seyahati mümkün kılabilecek bir hyperloop (hız yuvar) treni inşa edilmesi,  hastane isimlerinin şifahane olarak değiştirilmesi, sahipli köpeklerin gezdirilmesi sırasında ağızlık takılmasının zorunlu olması, robotlarda veya yapay zekada, İslam ahlakına uygun bir çalışma yapılması gibi talepler yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...