Tgrt Haber
08 May 2021 09:36

Çin roketi Türkiye’ye de düşebilir

Kontrolden çıkan Long March5B roketinin Dünya’ya yarın sabah düşmesi bekleniyor. Ülkemizin büyük bir kısmı da tehdit altında çünkü 22 tonluk Çin roketi Türkiye'ye de düşebilir.

Çin roketi Türkiye’ye de düşebilir
çin roketi,,Long March5B,,türkiye,,dünya,

Çin’in 29 Nisan’da attıktan sonra kontrolünü kaybettiği 22 tonluk Long March-5B roketinin yarın Dünya’ya düşmesi bekleniyor. Roketin düşebileceği bölgeler arasında Türkiye’nin Ankara ve İstanbul’un da yer aldığı büyük bir kısmı bulunuyor.

 Roket parçalarının atmosferde sürtünmeden kaynaklı oluşacak yüksek sıcaklıklara dayanıklı kısımlarının yarın sabah saatlerinde düşeceğinin beklendiği belirtilerek roketin, nereye düşeceği konusu tam olarak bilinmemekle birlikte Dünya’nın 41,5 derece Kuzey ve 41,5 derece Güney enlemleri arasında bir yere düşeceği tahmin edildiği bildirildi. Söz konusu enlemler doğudan batıya, Avustralya, Güney Asya ülkeleri, Çin’in orta ve güney bölgeleri, Arap Yarımadası, Afrika kıtası, Türkiye’nin büyük çoğunluğu, Güney Amerika’nın büyük çoğunluğu ve Kuzey Amerika’nın bir kısmını kapsıyor. Öte yandan Çin Dışişleri Bakanlığı, roketin Dünya’nın atmosferine girdiği anda yanarak parçalanacağını ve herhangi bir zarara yol açma ihtimalinin oldukça düşük olduğunu bildirdi. Ç

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...