Tgrt Haber
17 Nisan 2016 09:31

Çınar ve Sur'u kana bulayan teröristler öldürüldü

Çınar, Hani, Sur Mermer Karakolu ve Diyarbakır saldırılarını düzenleyen Silvan-Lice bölge sorumlusu ve 2 bombacının da aralarında olduğu 8 terörist öldürüldü.

Çınar ve Sur'u kana bulayan teröristler öldürüldü
çınar, sur,

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde düzenlenen operasyonda terör örgütü PKK'nın Silvan- Lice arasında yer alan bölgenin sorumlusu 'Bager Cudi' kod adlı Ramazan İmen ile birlikte 2'si bombacı 8 terörist ölü ele geçirildi. Öldürülen teröristlerden 2'sinin el yapımı bombaları hazırlayan bombacı teröristler olduğu tespit edildi. Teröristlerin Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde Emniyet Lojmanları, Hani İlçe Jandarma Komutanlığı'na, Diyarbakır'da polis servis aracına ve Sur Mermer Jandarma Komutanlığı'na yönelik bombalı araçla düzenlenen saldırıları gerçekleştiren grup olduğu belirlendi. Teröristlerin ayrıca 2011 yılında 13 askerin şehit olduğu saldırıya da katıldığı belirtildi.
 
26 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
 
Dünkü operasyonlarda ise 26 terörist etkisiz hale getirildi. TSK'dan yapılan açıklamaya göre, Mardin Nusaybin'de 6, Şırnak'ta 3, Hakkari'de 3, Silvan'da 8, Nazımiye'de 3 terörist öldürüldü. Tunceli'de de eylem hazırlığındaki 3 terörist öldürülürken, Ovacık'ta teröristlerin baz istasyonuna yerleştirdikleri 25 kiloluk patlayıcı güvenlik güçlerince imha edildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...