Tgrt Haber
02 Nisan 2016 14:09

Cinayet sanığından kan donduran ifade

Başına taşla vurdum, bıçakladım, kaçarken önce TIR, sonra minibüs çarptı

Cinayet sanığından kan donduran ifade
cinayet, antalya

Antalya’da başına taşla vurulup, 19 yerinden bıçaklandıktan sonra cesedi Düden Çayı’nda bulunan Mustafa Karacan’a, kaçmaya çalışırken önce TIR, ardından kamyon, daha sonra da minibüsün çarptığı ortaya çıktı. Antalya’da kendisinden haber alınamayan inşaat işçisi evli 4 çocuk babası 34 yaşındaki Mustafa Karacan’ın cesedi, geçen 7 Ekim’de Muratpaşa İlçesi, Yenigöl Mahallesi’nde sulama kanalında bulundu. 19 bıçak darbesiyle öldürüldüğü tespit edilen Karacan’ın motosikletinin de parçalara ayrılıp çaya atıldığı ortaya çıktı. Polis, Mustafa Karacan’ın 1 Ekim akşamı 07 FIP 78 plakalı motosikletiyle ’Şıh Cuma’ diye bilinen Cuma Yetkin’in misafir olarak geldiği Ahmet D.’nin Habipler Mahallesi 5716 Sokak’taki evine gittiğini tespit etti. Olayla ilgili 5 şüpheli Şanlıurfa’da yakalanıp Antalya’ya getirildi. Zanlılardan Mahmut D., İzzettin H., İbrahim D. ile Ahmet D. tutuklanırken, İskender D. tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. İzzettin H., İbrahim D., Ahmet D. hakkında cinayet, Mahmut D. hakkında cinayete azmettirmek suçundan ömürboyu, İskender D. hakkında ise suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak suçundan 5 yıl kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Antalya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasında, tutuklu sanıklar İzzettin H., İbrahim D., Ahmet D. ve Mahmut D. bulunurken, İskerder D. ise katılmadı. Duruşmada ifade veren Mahmut D., kimseyi cinayete azmettirmediğini söyledi. İşlediği bir suçtan dolayı 22 yıl hapis cezasına çarptırıldığını, bu davayla ilgili kararın temyizde olduğunu, hakkında yakalama kararı olup olmadığını ise bilmediğini söyleyen Mahmut D., bu olayın da Mustafa Karacan’ın öldürülmesiyle de ilgisinin olmadığını iddia etti.

CİNAYETLE İLGİM YOK

Mustafa Karacan’ın öldürülmesiyle ilgisinin olmadığını belirten Mahmut D., olay günü ’Şıh Cuma’ olarak bilinen Cuma Yetkin’i evine davet ettiğini söyledi. Kardeşi Ahmet D., şoförü İzzettin H. ve kayınbiraderi İbrahim D.’nin Mustafa Karacan’la evden ayrıldıklarını iddia eden Mahmut D., "Cuma Yetkin’e nereye gittiklerini sorduğumda, ’Arabayla bir yere gittiler’ dedi. Yemekten sonra Cuma Yetkin ve yanındaki İbrahim Çoban evden ayrıldı. Bu sırada eve gelen kardeşim, Mustafa Karacan’ı öldürdüklerini söyledi" dedi.

BAŞINA TAŞLA VURDULAR, TIR, KAMYON VE MİNİBÜS ÇARPTI

İbrahim D. ise olay tarihinde yanında kaldığı eniştesi Mahmut D.’nin evinin önünden Mustafa Karacan’ı bir minibüse bindirip İzzettin H. ve Ahmet D. ile birlikte Isparta yoluna gittiklerini söyledi. Mustafa Karacan’ın, Ahmet D.’ye küfür edip bıçak çektiğini iddia eden İbrahim D., şöyle konuştu: "Mustafa Karacan’ı etkisiz hale getirmek için kafasına taşla vurdum. İzzettin H. de elindeki bıçakla Mustafa Karacan’a vurmaya başladı. Maktul yola çıkıp kaçmaya başladı. Bu sırada önce bir TIR, ardından bir kamyon çarptı. Yere düşen maktule bu kez İzzettin H. minibüsle çarptı. İzzettin H. araçtan inip Mustafa Karacan’ı bıçaklamaya devam etti. Arabaya aldığımız Mustafa Karacan yolda öldü. Ahmet D. ve İzzettin H. cesedi kanala attı. Aracı akaryakıt istasyonunda yıkayıp eve gittik." İbrahim D., Mustafa Karacan’ın motosikletini de parçalayıp kanala attıklarını söyledi.

PKK’LI BİRİ ADINA TALEPTE BULUNDU

Ahmet D. ise bir tarım firmasıyla görüşmeye giderken Mustafa Karacan’ın görüşmek için kendisini aradığını söyledi. Mustafa Karacan’ı minibüse aldıklarını, görüşmeden sonra Isparta yoluna çıktıklarını anlatan Ahmet D., ifadesinde şunları söyledi:

"Mustafa Karacan, PKK adına çalışan bir örgüt üyesi için benden araç talep etti. Kabul etmeyince tartıştık. Köy korucusu olduğumu söyledim. Bana küfür etti. Kendisine Tokat atınca bıçak çekti. O sırada İbrahim D. başına taşla vurdu. İzzettin H. de arkasından bıçakladı. Ben de maktulün elindeki bıçağı alıp vurdum. Maktul kaçmaya çalışırken önce bir TIR, sonra da kamyon çarptı. İzzettin H. de kaçmaya çalışan maktule minibüsle çarptı. Yere düşünce de bıçaklamaya devam etti. Cesedini minibüse koyup Düden Çayı’na attık. Minibüsü yıkattık. İskender D.’yi arayıp temiz giysi istedik. Eve geldiğimizde evdeki Şıh Cuma’ya Mustafa Karacan’ı evine bırakmaya gittiğimizi söyledik. Olaydan 2- 3 gün sonra da Isparta yolunda Mustafa Karacan’ı bıçakladığımız yerde kan sürülen bariyerleri de sprey boyayla boyadık."

İzzettin H. ise Mahmut D.’nin talimatıyla Mustafa Karacan’ı Ahmet D. ve İbrahim D. ile Isparta yoluna götürdüklerini, ancak cinayetle ilgisinin olmadığını iddia etti.

İfadelerin ardından tutuksuz sanık İskender D. hakkında yakalama kararı çıkan mahkeme, tanıkların dinlenmesi ve dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...