Tgrt Haber
10 Temmuz 2021 11:20

'Çıplak arama'da yanlış algı düzeltilecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları Komisyonu, kamuoyunda uzun süredir tartışılan cezaevlerindeki 'çıplak arama' konusunu hakkında bir rapor hazırladı. Raporda "çıplak arama" teriminin "çıplak" kelimesinden dolayı yanlış anlaşıldığına dikkat çekildi. Yerine kullanılabilecek öneriler sundu. Adalet Bakanlığı ise konu hakkında yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. İşte detaylar.

'Çıplak arama'da yanlış algı düzeltilecek
çıplak arama,,adalet bakanlığı,,TBMM,,meclis,

Türkiye Büyük Millet Meclisi, cezaevlerindeki ‘çıplak arama’ konusunda yanlış algının düzeltilmesini önerdi. Adalet Bakanlığı, konuyla çalışma başlattı.

“Çıplak Arama” iddiaları uzun süredir kamuoyunun gündeminde yer alıyor. Meclis de İnsan Hakları Komisyonu’da cezaevlerindeki çıplak arama tartışmalarıyla ilgili rapor hazırladı.

'ÇIPLAK ARAMA' YERİNE ALTERNATİF TERİMLER

Raporda, “Çıplak Arama” kavramının terim itibariyle yanlış anlaşılmalara sebebiyet verdiğini öne sürüldü. Komisyonda, bu algının ortadan kalkmasını sağlayacak tedbirlerin alınması gerektiği ifade edildi. Buna göre komisyon, çıplak arama terimi yerine; “detaylı arama” , “hassas arama” , “nitelikli arama” gibi ifadelerin kullanılmasını önerdi.

Konuyla ilgili Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yunus Alkaç, mevzuattaki çıplak arama konusunda çalışma yaptıklarını belirtti. Çıplak arama teriminin uluslararası literatürde yeri olduğunu da hatırlatan Alkaç,“ ‘çıplak’ ibaresi belki ‘çırılçıplak’ gibi algılanıyor, öyle değil. Algı önemli. Bunu değiştirmek için çalışıyoruz” dedi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...