Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Kasım 2015 13:49

Cizre'de yasak kalktı tahribat gün yüzüne çıktı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, dün biri komiser iki kişinin şehit edilmesinden sonra iki mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağı bugün kaldırıldı. Yasağın kaldırılmasıyla birlikte ilçede oluşan tahribat gün yüzüne çıktı.

Cizre'de yasak kalktı tahribat gün yüzüne çıktı
Cizre, sokağa çıkma yasağı, tahribat, yasak

Cizre’nin Yafes Mahallesi’nde bulunan Hayati Bilgin Sınır Karakolu çevresine beton bariyerler konulduğu sırada PKK’lı teröristlerin sokak aralarından uzun namlulu silahlarla güvenlik güçlerine saldırması sonucu biri komiser iki kişinin şehit edilmesiyle başlayan çatışmanın ardından Sur ve Yafes Mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağının ardından ilçede şiddetli çatışmalar yaşandı. Kent merkezinde yoldan geçen araçların kontak anahtarlarını alan teröristler, araçları barikat olarak kullanıp, yolları ulaşıma kapatarak, güvenlik güçlerine ateş açtı. Sabaha kadar süren çatışmaların şiddeti yasağın kaldırılmasıyla birlikte ortaya çıktı.
İlçede, PKK’lıların barikat olarak kullandığı araçlardan 7’si kurşunların isabet etmesi sonucu yanarak küle dönerken, biri itfaiye aracı olmak üzere çok sayıda araç da kullanılmaz hale geldi. Çatışma nedeniyle bomba, roketatar ve kurşunların isabet ettiği bir çok ev ve iş yerinde de maddi hasar oluştu.
Yasağın kaldırılmasıyla birlikte esnaf kepenk açarken, iş yerleri zarar gören esnaflar da temizlik çalışmalarına başladı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...