Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Aralık 2015 14:05

Cizre'de yoğun şiddetli çatışma

Dün akşam saat 23.00'da ilan edilen sokağa çıkma yasağına rağmen herhangi bir olayın yaşanmadığı Cizre İlçesi'nde saat 13.00 itibariyle yoğun şiddetli çatışmalar başladı.

Cizre'de yoğun şiddetli çatışma
cizre,ilçe,

Dün akşam saat 23.00'da ilan edilen sokağa çıkma yasağına rağmen herhangi bir olayın yaşanmadığı Cizre İlçesi'nde saat 13.00 itibariyle yoğun şiddetli çatışmalar başladı. Çevre yolunun geçtiği Yafes Mahallesi'ne giren güvenlik güçlerine buradaki PKK'lılar tarafından ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmalar devam ediyor. Ağır silahların kullanıldığı çatışma sırasında, patlama ve silah sesleri geliyor. Öte yandan Şerafettin Elçi Hava Limanı'na askeri kargo uçakları gelen özel harekat ve askerler, sıkı güvenlik önlemleri altında, Cizre ve Silopi'ye sevkiyatı devam ediyor
SİLOPİ’DE SESSİZLİK HAKİM
Silopi İlçesi'nde dün akşam saat 23.00'dan itibaren uygulanmaya başlanan sokağa çıkma yasağı ile birlikte ilçe genelinde herhangi bir olay yaşanmadı. Sesizliğin hakim olduğu ilçe genelinde, vatandaşların evlerine kapanması, cadde ve sokaklar da boşaldı. İlçe merkezinden geçen İpek Yolu da uygulanan yasak kapsamında, trafiğe kapatılırken, Silopi'ye 15 kilometre mesafede bulunan Habur Sınır Kapısı'da tüm giriş-çıkışlara kapatıldı. Yetkililer yasağın devam edeceği süre zarfında herhangi bir yolcu, ticari ve yük taşıma araçlarının da giriş-çıkış yapamayacağını açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...