Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Kasım 2015 00:32

Cizre'deki faili meçhul cinayetler davasında karar

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 1993-1995 yıllarında işlenen 20 faili meçhul cinayetle ilgili Eskişehir'de görülen davada, aralarında emekli Albay Temizöz'ün de bulunduğu 8 sanık beraat.

Cizre'deki faili meçhul cinayetler davasında karar
cizre, faili meçhul, faili meçhul cinayetler,

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 1993-1995 yıllarında işlenen 20 faili meçhul cinayetle ilgili davanın, sanık avukatlarının talebi üzerine Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi tarafından Eskişehir'e alınan duruşması, Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı. Duruşmada tutuksuz sanıklar Cemal Temizöz, Adem Yakin, Burhanettin Kıyak, Fırat Altın, Hıdır Altuğ ve Kamil Atağ ile avukatlar hazır bulundu. Diğer tutuksuz sanıklar Temel ve Kukel Atağ ise duruşmaya katılmadı.
 
Sanık Temizöz, yıllarca terör ve suç örgütleriyle mücadele ettiğini, Cizre'yi huzurlu bir ilçe haline getirdiği için kendisine dava açıldığını belirterek, tüm suçlamalardan beraatini talep ettiğini söyledi. Diğer sanıklar Adem Yakin, Burhanettin Kıyak, Fırat Altın, Hıdır Altuğ ve Kamil Atağ ise suçsuz olduklarını anlatarak, beraatlerini talep etti.  Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıkların, isnat edilen suçlardan ayrı ayrı beraatlerine hükmetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...