Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Haziran 2014 08:52

Çocukları kaçırılan aileler açlık grevine başlıyor

Çocukları terör örgütünce kaçırılan ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yapan aileler açlık grevine başlama kararı aldı.

Çocukları kaçırılan aileler açlık grevine başlıyor
Çocuklar, kaçırılan, aileler açlık grevine başlıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yapan aileler, Lice ilçesinde meydana gelen olaylar nedeniyle eylemlerine bir gün ara verdi. Çocukları terör örgütünce kaçırılan aileler, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önündeki orta refüjde düzenledikleri oturma eylemine Lice ilçesinde izinsiz gösteriler sırasında çıkan olaylar nedeniyle bir gün ara verdiklerini bildirdi.  Kentteki bir otelde kalan aileler, oturma eylemi yaptıkları yerde 2 günlük açlık grevine başlayacaklarını kaydetti. Van'dan gelen ve 16 yaşındaki oğlu Efekan Toklar için oturma eylemine katılan Süreyya Toklar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 aydır kayıp olan oğlunun bulunması için eyleme katıldığını belirterek, eylemlerine ara verdiklerini söyledi.
Ailelerle bir araya gelerek açlık grevine başlama kararı aldıklarını dile getiren Toklar, "Hepimizin ortak kararıyla yarın açlık grevine başlayacağız. Açlık grevimiz 2 gün sürecek. Eğer taleplerimiz yerine getirilmezse, çocuklarımızı bize geri vermezlerse, ölüm orucuna başlayacağız" diye konuştu.
Hiçbir siyasi partiye mensup olmadıklarını, kendileri üzerinden siyaset yapılmasını istemediklerini anlatan Toklar, şöyle dedi: "Yetkililere sesleniyoruz evlatlarımızı bize geri versinler. Kimin elinden ne geliyorsa onu yapsın. Biz siyasetten anlamıyoruz, bizim işimiz siyaset değil ve hiçbir siyasi partiye mensup değiliz. Kimse bizim üzerimizden siyaset yapmasın. Tüm yetkililere sesleniyorum, bir çözüm üretin. Biz sadece evlatlarımızı istiyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...