Tgrt Haber
27 Haziran 2021 12:27

Çöken binayı görmeye gelen belediye başkanı Şükrü Genç'e tepki

Sarıyer'de 11 katlı binanın çökmesinin ardından Belediye Başkanı Şükrü Genç olay yerine gelerek incelemelerde bulunduğu sırada Şükrü Genç ve vatandaşlar arasında tartışma yaşandı.

Çöken binayı görmeye gelen belediye başkanı Şükrü Genç'e tepki
Bina,Sarıyer,Belediye

İstanbul’da Sarıyer ilçesinde dün gece saatlerinde iki sene önce mühürlenip ve boşaltılan 11 katlı bina çöktü. 

K-9 KÖPEKLERİ DEVREYE GİRDİ

Arama çalışmalarında itfaiye ve AFAD ekipleri de destek vermişti. Ayrıca hassas burunlu K -9 köpekleri de arama faaliyetlerinde bulunmuştu.Yıkıldığı esnada birçok otomobile de zarar veren binanın enkazın da gece saatlerinde arama kurtarma çalışmaları yapıldı. Olayda can kaybının olmadığı sadece 3 otomobilde hasar meydana geldiği aktarıldı.

Belediye Başkanı Şükrü Genç, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Genç, olay yeri incelemesinde bulunurken vatandaşlar ile tartışma yaşadı.

“BUGÜNE KADAR NEDEN YIKILMADI?”

Bazı vatandaşlar, binanın iki yıl önce boşaltılmasına rağmen bugüne kadar yıkılmamasına tepki gösterdi.  Genç ile vatandaşlar arasında sözlü tartışma yaşandı. Bu durum üzerine diğer vatandaşlar ise belediye başkanını savundu.Şükrü Genç gazetecilere yaptığı açıklamada, 2019 yılının ağustos ayında binada çökme tehlikesinin olduğunun tespit edildiğini, gerekli önlemlerinin alındığını ve her türlü sürecin başlatıldığını söyledi.

"MAHKEME SÜRECİ DEVAM ETTİĞİ İÇİN YIKILAMADI"

Riskli bina konusunda hala itirazların olduğunu ifade eden Genç, binayı mühürlediklerini ve şu ana kadar bir kişi bile içine sokmadıklarını, mahkeme süreci de devam ettiği için binanın yıkılamadığını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...