Tgrt Haber
26 Temmuz 2022 11:47 - Güncelleme : 26 Temmuz 2022 12:24

Çöp evde bulunan Cem’den yeni haber! Rektör son durumunu açıkladı: Kalbinde sorun var

Bursa’da bulunduğu çöp evde 1 yıldan uzun süre kilitli kalan Cem Muhammed A.’nın tedavi altına alındığı Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Cem’in son sağlık durumuna ilişkin bilgileri paylaştı. Hastanedeki herkesin evladı gibi yaklaştığını belirttiği Cem’in kalbinde sorun olduğunu belirten Özkan, çocuğun sürekli takip altında olduğunu söyledi.

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
bursa,çöp ev

Bursa’da teyzesinin bir yıldan uzun süredir alıkoyarak çöp evdeki bir odada kilitli halde tuttuğu, bu süre zarfında beslenme, temizlik gibi temel ihtiyaçları dahi karşılanmayan 9 yaşındaki Muhammed Cem, nihayet hapsedildiği yerden çıkarıldı. Hastanede tedavi altına alınan ve 17 kilo olduğu belirtilen Cem’in sağlık durumuna ilişkin son bilgileri paylaşan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, tedavi altına alınan çocuğun kan değerlerinin düzeldiğini ancak kalp hızıyla ilgili sorun bulunduğunu söyledi.

Çöp evde bulunan Cem’den yeni haber! Rektör son durumunu açıkladı: Kalbinde sorun var

“GÖZLERİNDE KORKU YOKTU”

Akdeniz Üniversitesi'nin kuruluşunun 40. yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakan Özkan, Cem’in sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. "Kınalı kuzum" diye tabir ettiği 9 yaşındaki Cem’in dün gece ve sabah iştahlı bir şekilde yemek yediğini ifade eden Özkan, "Kuzumuz bizimle güvenli bir gece geçirdi. Hemşire ve doktorlar evladı gibi yaklaşıyor. İlk defa huzurlu bir gece geçirdi. Gözlerinde bir korku yoktu. İnşallah bundan sonraki hayatı da hep güven içerisinde olur." dedi.

“KALP HIZINDA SIKINTILARI VAR”

Cem’in yemek listesini diyetisyenlerin hazırladığına dikkati çeken Özkan, "Kontrollü yemesi gerekiyor. Kan tablosunda bazı sıkıntılar vardı onları düzelttik. Kalp hızında sıkıntıları var. Onu takip ediyoruz. Sürekli hemşire ve doktorlarıyla konuşması, iletişim kurması çok güzel. Medikal olarak toparlayacak ama kalbindeki yaraları sarmak çok da kolay olmayacaktır. O anlamda destek olmak çok önemli bence. Sosyal hizmetlerin çok titiz bir şekilde takip edeceğine ve çocuğumuza güzel bakacağına eminim. Bütün toplumun sevgi vermesi gerekiyor. Sevgi onu düzeltecek." diye konuştu.

Çöp evde bulunan Cem’den yeni haber! Rektör son durumunu açıkladı: Kalbinde sorun var

Özkan, Cem’in tedavisinin birkaç hafta daha sürdükten sonra taburcu edeceklerini sözlerine ekledi.

NE OLMUŞTU?

Bursa'daki dairesini 2 yıl önce 44 yaşındaki Kamuran Pınar A'ya kiraya veren Aydın S, daha sonra kirasını ödemeyen kadına dava açmış, mahkemenin, evin tahliye edilmesine karar vermesinin ardından adrese giden icra ekibi, dairenin kapısını çilingir yardımıyla açtırarak kilidi değiştirmişti.

Evin kilidini tekrar değiştirerek mahkemenin tahliye kararına uymayan Kamuran Pınar A'nın emniyette ifadesine başvurulmuştu. Bu sırada çöplerle dolu evin temizlenmesi için haber verilen Nilüfer Belediyesi temizlik görevlileri, kapısı kilitli bir odada çöplerin arasında yatan ve sağlık durumunun iyi olmadığı tespit edilen 9 yaşındaki C.M.A'yı baygın halde bulmuştu.

Çocuğun annesinin, Kamuran Pınar A'nın 38 yaşındaki kız kardeşi Y.A. olduğu belirlenmişti. Çocuk savcılık kararıyla, Antalya'da yaşayan anneye teslim edilmişti. Daha sonra C.M.A. ile Kamuran Pınar A'nın 16 yaşındaki kızı E.Z.A, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerince koruma altına alınmıştı. C.M.A, tedavi için Akdeniz Üniversitesi Hastanesine götürülmüştü.

Çöp evde bulunan Cem’den yeni haber! Rektör son durumunu açıkladı: Kalbinde sorun var

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...