Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Temmuz 2022 15:44 - Güncelleme : 25 Temmuz 2022 15:59

Çöp evde bulunan çocuktan yeni haber: Hastaneden açıklama geldi! Kilosu duyanların yüreğini sızlattı

Bursa’da çöp evde bulunan çocukla ilgili hastaneden açıklama geldi. Çocuğun sağlık durumunun iyi olduğunu ve kendileriyle iletişime geçtiğini belirten Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özkan, "Çocuğun 17 kilo olduğunu ve 138 santim uzunluğunda" dedi.

Çöp evde bulunan çocuktan yeni haber: Hastaneden açıklama geldi! Kilosu duyanların yüreğini sızlattı
bursa,çocuk,çöp ev

Bursa'da çöp evde bulunan çocuk artık devlet korumasında. Öz teyzesi tarafından 1 yıl boyunca odaya kilitlenip aç bırakıldığı ve işkence edildiği ortaya çıkan 9 yaşındaki çocuk, önce Antalya’da yaşayan annesine verildi. Ancak savcının itirazı ve talimatıyla Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne teslim edildi. Çocuğun sağlık durumuyla ilgili tedavi gördüğü hastaneden açıklama geldi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, çöp evde bulunan C. M. A. hakkında açıklama yaptı. Çocuğun 17 kilo olduğunu ve 138 santim uzunluğunda olduğunu belirten Özkan, "Çok zayıf, minyon bir çocuk. Bir deri bir kemik neredeyse" dedi.

Çocuğun hastanede ilk yediği yemekleri de açıklayan Özkan, “Bizimle iletişime geçti, tedavi altında, sağlık durumu iyi” dedi.

BOYU 138 SANTİM, AĞIRLIĞI 17 KİLO

Çocuğun çok zayıf ve minyon bir çocuk olduğunu ifade eden Özkan, “Elimizden gelen ek desteği yapıyoruz. 17 kilo, boyu da 138 santim.” diye konuştu. Çocukta sıvı açığı olduğunu ve takviye yapacaklarını belirten Özkan, “Herhangi bir organ yetmezliği tespit etmedik.” dedi.

HASTANEDE YEDİĞİ YEMEKLER

Çocuğun okuma yazma bilmediğini ve enerjisinin şu anda az olduğunu aktaran Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Taze fasulye yemiş, çorba içmiş, yoğurt yemiş. Çok az da olsa.” diye konuştu.

BURADA OLMAKTAN MUTLUYUM"

Çocuğun kendileriyle iletişime geçtiğini 'Burada olmaktan mutluyum' dediğini kaydeden Özkan ayrıca, “Verdiğimiz oyuncağı görünce çok mutlu oldu." dedi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...