Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Temmuz 2018 22:03

Çöpten gelen ses şoke etti! Gören şaştı kaldı...

Konya’nın Ereğli ilçesinde vatandaşlar tarafından çöp konteynerinde bulunan kuzuya belediye sahip çıktı.

Çöpten gelen ses şoke etti! Gören şaştı kaldı...
kuzu,çöpte kuzu,konya

Edinilen bilgiye göre, dün gece saatlerinde Gülbançe Mahallesi'ndeki bir çöpten ses geldiği ihbarını değerlendiren Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, çöp konteynerinin içinde canlı halde kuzu buldu. Zabıta ekipleri büyük bir şok yaşadı ve gözlerine inanadı. Bitkin olduğu görülen kuzu hemen zabıta ekiplerince alınarak güvenli bir ortama götürüldü. Burada veteriner çağrılarak kuzunun gerekli tedavisi yapıldı. Kuzuya süt veren ekipler hayvanın kendine gelmesini sağladı.

Kuzunun adı 'Garip' oldu 

Konu hakkında açıklama yapan Zabıta Komiseri Sami Aygül, "Öncelikle bu kuzuyu fark ederek ihbarda bulunan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Son dönemlerde hayvanlara yapılan işkenceleri ve çöpe atanları kınıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Dün gece saat 23.00 civarında ekiplerimize bir ihbar yapıldı ve olay yerinde çöp konteynerinin içinde bitkin bir vaziyette bu kuzumuz bulundu. Sabaha kadar sütünü verdik veterinere gösterdik adını ise ‘Garip’ koyduk. Sağlık durumu iyiye gidiyor. Sahibi çıkana kadar bizim korumamız altında duracak. Sahibi çıktıktan sonra teslim edeceğiz. Sahibi mi çöpe attı? Başkaları mı attı? Çalındı mı? Orasını bilmiyoruz. Tahkikat yapıp ona göre hareket edeceğiz ama bu süre içerisinde belediyemizin emin ellerinde olacak" diye konuştu.  Kuzu veteriner kontrolünde otlak bir alanda bakımı gerçekleştiriliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...