Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Şubat 2018 17:06

Çorum Belediye Başkanı belli oldu | Zeki Gül kimdir?

Muzaffer Külcü'nün istifasıyla boşalan Çorum Belediye Başkanlığı'na AK Parti'nin adayı, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül seçildi.

Çorum Belediye Başkanı belli oldu | Zeki Gül kimdir?
ak parti,Zeki Gül

Çorum Belediye Başkanlığına Zeki ül seçildi. Çorum Belediye Meclisi, yeni Belediye Başkanını seçmek üzere toplandı.  Toplantıda, Meclisin MHP Grubu da AK Parti adayı Gül'e destek verdi. CHP'li  Meclis üyeleri ise oylama öncesi salondan ayrıldı.

Seçimin ilk turunda 21 oy alan Gül, başkan seçildi. Çorum Belediye Meclisinde yapılan oylamanın ilk turunda 21 oy alarak  Belediye Başkanlığına seçilen Gül, burada yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı  Harekatı’nda Suriye'nin Afrin bölgesinde tankın isabet alması sonucu şehit olan  askerlere Allah'tan rahmet dileğinde bulundu. Çorum Belediye Başkanlığına layık görülmesinden dolayı meclis  üyelerine teşekkür eden Gül, "Meclisimizin kararı, belediyemize ve şehrimize  hayırlı olsun." dedi.  Yaklaşık 9 yıl Çorum Belediye Başkanlığı görevini yürüten Muzaffer  Külcü'ye de hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Gül, şunları söyledi:

 "İnsanlar ve makamlar geçicidir. Kalıcı olan devletimiz ve  milletimizdir. Kamu hizmeti bir bayrak yarışıdır ve devlette devamlılık esastır.  Bize düşen bugünden itibaren gece gündüz çalışarak şehrimizi mamur,  hemşehrilerimizi de memnun etmektir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın  verdiği ödevi hakkıyla yerine getirmek, AK Parti belediyeciliğinin bayrağını  zirveye taşımak boynumuzun borcudur. Çorum'un yolu açıktır, geleceği aydınlıktır.  Bu aydınlık yürüyüşümüze katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Kararınız  ülkemize, milletimize ve Çorumumuza hayırlı olsun." Daha sonra Belediye Başkanlığı makamına geçen Gül, başkanlığa vekalet  eden Ahmet Yabacıoğlu'ndan mührü teslim aldı.

ZEKİ GÜL KİMDİR?

1962 yılında Çorum Alaca’da dünyaya geldi. İlk ve orta derece eğitimini Alaca’da tamamladı. Lisans ve Yüksek Lisans programlarını Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde yaptı. Gül, çeşitli okullarda öğretmenlik ve okul müdürlüğü görevlerinde bulundu. Vakıf yöneticiliği ve Eğitim-Bir-Sen’in Alaca ilçesi kurucu başkanlığı ile birlikte yerel bir gazetede üç yıl köşe yazarlığı ve fahri muhabirliğini icra etti. 29 Mart 2009 ve 30 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde AK Parti’den Belediye Meclis üyesi seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...