Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Ekim 2016 22:06

Çorum'da ilk kez görüntülendi

Çorum’da, fotokapan yöntemi yapılan çalışmalar sonucu ilk kez Vaşak görüntülendi.

Çorum'da ilk kez görüntülendi
çorum, vaşak,

Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü tarafından il sınırları içinde bulunan yaban hayvan türlerinin ve popülasyon yoğunluklarının tespit edilmesine yönelik çalışmalarda sonuçlar alınmaya başlandı. İldeki ormanlık alanlarda 15 adet fotokapan sistemi bulunuyor.

Harekete duyarlı olan fotokpanlar hem fotoğraf hem de video çekebiliyor. Daha önce Kargı ilçesine ilçesine kurulan sistem sayesinde bugüne kadar çok sayıda geyik, karaca, kurt ve ayı görüntülenmişti. Fotokapan ilk kez ormanlık alanda yaşayan vaşak görüntülerini kaydetti. Daha öncede görüldüğü bildirilen vaşakların varlığı fotokapanlar sayesinde ispatlanmış oldu.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü yetkilileri, kurulan fotokapanlarla Çorum'daki yaban hayvanlarının tespitinin ve koruma-kontrol çalışmalarının yapıldığını belirterek, Çorum'da ilk kez vaşak görüntülendiğini açıkladılar.

SAYILARDA ARTIŞ VAR

Çorum'da son yıllarda yaban hayatında gözle görülür bir zenginleşme olduğunu dile getiren yetkililer, kızılgeyik, karaca ve keklik türlerinde sayının son derece arttığını belirttiler. Bu durumun kontrol çalışmalarının artmasından daha çok halkımızın doğayı koruma konusunda eskiye göre çok daha bilinçli olmasından kaynaklandığının altını çizen yetkililer, bu konuda duyarlı olan herkese teşekkür ettiler. Yetkililer, kaçak avla mücadelenin etkin şekilde sürdüğünü ifade ettiler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...