Tgrt Haber
15 Temmuz 2021 09:59

Coşkun Başbuğ: ABD’nin her ülkede Fetullah Gülen’i var

15 Temmuz 2016’da FETÖ’nün kanlı darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçti. Dün gibi hafızalara kazınan kanlı girişim Güvenlik ve Terör Uzmanı Coşkun Başbuğ TGRT Haber’de anlattı.

Coşkun Başbuğ: ABD’nin her ülkede Fetullah Gülen’i var
Coşkun Başbuğ,ABD,fetö

15 Temmuz 2016’da Fetullahçı Terör Örgütünün kanlı darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçti. Türkiye’nin bağımsızlığını, milletin egemenliğini hedef alan bu girişim Türk milletinin direnişi ile püskürtüldü.  Cem Küçük ile Günaydın Türkiye programına katılan Güvenlik ve Terör Uzmanı Coşkun Başbuğ, 15 Temmuz’un yıl dönümünde FETÖ’nün iç yüzünü anlattı. Başbuğ, “Örgütün amacı darbe ile Türkiye’ye ele geçirmek ve ABD’nin isteği ile birlikte ülkeyi yönetmektir. Fetullah denen eli kanlı katil, Hamaney gibi İstanbul uçak yolu ile getirilecek günler süren kara yolculuğu ile kurbanlar kesilerek Akın İpek’in yapmış olduğu konuta yetiştirilecekti. O koltuktan Türk-İslam alemine halife gibi lanse edilecekti. Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da bebek katili Abdullah Öcalan’ın da sisteme dahil edileceği bir bölünme sürecine girecektik. Şükür milletimizin iradesi ile engellenmiş oldu. ABD, FETÖ ile giremediği yerlere girmiş oldu. Türkiye’de uyguladıkları sistemi başka ülkelerde de aynı sistemle devam ettirdiler. Bu da farklı coğrafyalardaki bölgelerin tek bir merkezden kontrol edileceğini gösteriyor” ifadelerini kullandı

2017’DEKİ NATO TATBİKATINDA HEDEF TÜRKİYE’YDİ

Başbuğ, yurt dışında aranan FETÖ’cülerin teslim edilmeme sürecine ilişkin, “Bu ülkeler FETÖ’cüleri teslim etmedi, etmeyecek. ABD, FETÖ üzerinden birçok ülkeye sızdı. ABD sadece Fetullah Gülen üzerinden süreç yönetmiyor. ABD’nin her ülkede bir Fetullah Gülen’i var ve maddi destek sağlıyor. ABD, Fetullah Gülen’i teslim etmez. Çünkü teslim ederse kendisine hain bulamaz. Diğer ülkelerde FETÖ demeniz yeterli. Size yemek veriyor, iş veriyor her türlü iş buluyor. Kaldı ki bazı FETÖ’cüler NATO tatbikatında çalışıyor. Kırmızı bültenle aranan alçak NATO bünyesinde karargahta çalışıyor. 2017’deki NATO tatbikatını hatırlayalım. Her tatbikatta senaryo gereği hedef bir ülke olur. Oradaki hedef açık olarak söylenmese de Türkiye idi. Aynı tatbikatta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğraflarını yan yana getirerek hedef haline getirdiler. Bunun da adını hataya bağlayarak konuyu kapattılar” şeklinde konuştu.

“FETÖ TEHDİDİ BİTMEDİ”

Kripto FETÖ üyelerinin saklanmasına yönelik açıklamalarda bulunan Başbuğ, “FETÖ terörizme edilmiş bir profesyonel istihbarat teşkilatı. Öylesine bir kamuflaj yapıldı ki çok geniş kapsamlı bir süreç bu. Askeri liselerin kapatılma sürecine ilişkin ileride açılması kaydıyla kapatılması gerektiğini belirttim. Çünkü 1986’dan beri soruları çalarak bir ilerleyiş var. FETÖ’cü olmayan oradaki öğrenciler mobing uygulanarak sistem dışına itildi. Önümüzdeki süreçte yeni operasyonların yapılması bizleri şaşırtmasın. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde ‘Kolay değil, 40-50 yıllık bir pisliği temizliyoruz’ dedi. Çok eskilere dayanan bir oyunu bozuyorsunuz ve bu birçok ülkeye de sıçramış durumda. FETÖ tehdidi bitmedi” dedi.

Coşkun Başbuğ: ABD’nin her ülkede Fetullah Gülen’i var

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...