Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Haziran 2020 05:03

Covid-19’a karşı 'ilk yerli sentez ilaç'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve ‘’TÜBİTAK Covid-19 Türkiye Platformu’’ çatısı altındaki bilim insanları tarafından Covid-19’a karşı geliştirilen ilk yerli sentez ilaç görücüye çıktı.

Covid-19’a karşı 'ilk yerli sentez ilaç'
kovid 19,,yerli ilaç,,korona

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Favipiravir isimli ilacın ruhsatlandırma aşamasına geldiğini söyledi. Bakan Varank, şu bilgileri verdi: Türk hekimlerinin Covid-19 hastalığının tedavisinde çok başarılı şekilde kullandığı Favipiravir ilacının yerli sentezini bilim insanlarımız, İstanbul Medipol Üniversitesinden Mustafa Güzel hocamızın liderliğinde geliştirdi. Atabay İlaç firması da bu ürünün ticarileşmesi için altyapısını kullandırdı. Yerli ve millî olarak kendi sentezimizle geliştirilmiş çok önemli bir ilacı üretmiş olduk. Sağlık Bakanı’mız, kabine toplantısında bu ilaçların hemen ruhsatlandırılması ile ilgili talimat verdiğini de söyledi. Süreçler hızlı şekilde tamamlandığında, kendi sentezimizle geliştirdiğimiz ve ürettiğimiz kendi ilacımızı hem Türkiye’de kullanabileceğiz hem de bu alanda önemli ihracat imkânı var.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...