Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Ocak 2014 09:52

Çuhadaroğlu, 'Nejat İşler zatürre nedeniyle yoğun bakımda'

Prof. Dr. Çuhadaroğlu, oyuncu Nejat İşler'in sağlık durumuyla ilgili, 'Zatürre nedeniyle şu andaki duruma gelmiş durumda ve bu nedenle yoğun bakımda izleniyor' dedi.

Çuhadaroğlu, 'Nejat İşler zatürre nedeniyle yoğun bakımda'
acıbadem maslak hastanesi, çağlar çuhadaroğlu, nejat işler, sağlık durumu nasıl, nejat işler'in sağlık durumu,

Acıbadem Maslak Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, oyuncu Nejat İşler'in varolan enfeksiyon durumunun tedavisine devam ettiklerini ve sanatçıya solunum cihazıyla destek olarak sürecin daha hızlı atlatılmasına çaba gösterdiklerini belirtti. Çuhadaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, İşler'in Acıbadem Bodrum Hastanesinden ailesinin isteği ve onayı üzerine ambulans uçakla Maslak Acıbadem Hastanesine sevk edildiğini hatırlattı. Sanatçının Bodrum'da yapılan testleri ve oradaki doktorların yönlendirmelerine devam eden tedavi sürecinin gözden geçirildiğini aktaran Çuhadaroğlu, şöyle devam etti:  
"Bodrum Hastanesindeki tedavisinde her an iyiye gittiğini düşündüğümüz sağlık durumuna ilişkin olumlu gelişmeler takibimizde. Bugünkü durumda varolan enfeksiyon durumunun tedavisine devam etmekte ve kendisine bu süreçte solunum cihazıyla destek olarak, sürecin daha hızlı atlatılmasına çaba göstermekteyiz. Daha ilk günden itibaren uygulanan antibiyotik tedavileri, zaman içerisinde çıkan testlerdeki mikroplara çok uygun olduğunu gözlemledik, bu sebeple hastamızın tedavisine ilişkin yapılan süreci yürütüyoruz." Gerek aileden gerek hastaneden ziyaret istekleri olduğunu ancak yoğun bakımdaki hastanın sağlığı açısından sadece anne ve babasının ziyaret edebileceğini söyleyen Çuhadaroğlu, "Daha sonraki süreçlerde gerek bu konuyla gerek sağlık durumuyla ilgili diğer bilgileri, paylaşmaya devam edeceğiz. Çeşitli spekülasyonlar ya da hastane kökenli olmayan bilgilere inanılarak, kafa karışıklığına sebebiyet verilmemelidir" diye konuştu. Çuhadaroğlu, bir gazetecinin, "Nejat İşler, neden nakledildi?" sorusuna, "Nejat İşler, hastanemize ilk geldiği andan itibaren, grup olmanın özelliğiyle kendim ve yoğun bakım koordinatörümüz birlikte hastaneye intikal ederek, ortak karar ile tedavi düzenledik. Tedaviye olumlu yanıt veriyor. Zaten olumlu yanıt verdiği için nakli gerçekleştirebildik. Oradaki tedaviye de aynen devam ediyoruz" yanıtını verdi. Gazetecilerin sanatçının hastalığının ne olduğunu sorması üzerine Çuhadaroğlu, şunları kaydetti: "Dikkat ederseniz son 2 aydır kuzey yarımkürede, çok ciddi bir enfeksiyon salgını var. Şu anda bütün hastanelerde, bizim hastanemizde de neredeyse onlarca zatürre hastası yatmakta. Benzeri bir durum. Özellikle hava değişimi olduğu dönemlerde, bütün dünyada, şu anda kuzey yarımkürede kış var, aynı iş Kanada, Amerika, İngiltere'de de söz konusu. Böyle bir solunum yolu enfeksiyonu. 'Nejat Bey'in tanısı nedir?' derseniz, zatürre nedeniyle şu andaki duruma gelmiş durumda ve bu nedenle yoğun bakımda izleniyor." Bu arada, hastaneye gelen oyuncu Olgun Şimşek, Semiha Bezek ve İşler'in Muğla'dan gelen bazı yakınları, oyuncunun sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...