Tgrt Haber
01 Aralık 2021 12:25

MİT ve TSK'dan nokta operasyon: Çukur eylemlerini planlayan 2 PKK'lı öldürüldü

Son dakika haberi: MİT'in Irak'ın kuzeyindeki operasyonuyla 2015'teki çukur eylemlerinin planlayıcılarından PKK/KCK'lı terörist Renas Ermeğan ile Nevzat Durmuş etkisiz hale getirildi.

MİT ve TSK'dan nokta operasyon: Çukur eylemlerini planlayan 2 PKK'lı öldürüldü
MİT,pkk,çukur eylemleri

MİT Kuzey Irak'ta yine bir nokta atışı operasyona imza attı. Bu kez hedefteki teröristler 2015 yılındaki Çukur Eylemlerini planlayan iki PKK’lıydı. MİT, Çukur eylemlerini planlayıp kuzey Irak’a kaçan teröristleri nokta atışı operasyonla öldürdü.

Terör örgütü PKK, şehir yapılanması YPS üzerinden 2015 yılında çukur ve barikat eylemleri düzenlemişti. Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde kazılan çukurların arkasından güvenlik güçlerine saldıran teröristler uzun uğraşlar sonucu temizlenmişti. Ancak bu işi planlayan terörist Gelhat kod adlı Renas Ermeğan yakalanamamıştı. Yakalanamayan bir diğer terörist de Merhas kod adlı Nevzat Durmuş'tu. O da aynı dönemde Beytüşşebap’ta düzenlenen saldırıyı planlamış ve aktif görev almıştı.

MİT ÇUKUR'UN İNTİKAMINI KUZEY IRAK'TA ALDI

Milli İstihbarat Teşkilatı teröristlerin izlerini bulduğu teröristleri kuzey Irak’ta nokta atışı bir operasyonla öldürdü. Nevzat Durmuş ayrıca son dönemlerde örgütün Suriye ve Irak arasındaki geçiş faaliyetlerini koordine ediyordu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...