Tgrt Haber
22 Şubat 2019 07:11

Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına Vedat Bilgin atandı | Vedat Bilgin kimdir?

Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına Prof. Dr. Vedat Bilgin atandı. Atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına Vedat Bilgin atandı | Vedat Bilgin kimdir?
vedat bilgin,vedat bilgin kimdir,çumhurbaşkanı danışmanı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 12'nci ve 13'üncü maddeleri gereğince Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına Prof. Dr. Vedat Bilgin atandı.
 

Vedat Bilgin kimdir?

22 Eylül 1954'te Bayburt'ta doğdu. Baba adı Ahmet, anne adı Gülpaşa'dır.

Öğretim Üyesi; Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde "Şehirleşme ve Sanayileşme İlişkileri" konusunda master çalışmasını, "Türkiye'de Sanayileşme Politikaları ve Demokratikleşme Süreci" adlı çalışmasıyla da İktisat Sosyolojisi alanında doktorasını tamamladı.
York Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak bulundu. Michigan Üniversitesinde "Orta Doğu Toplumlarında Modernleşme Sorunları" konulu uluslararası çalışmada yer aldı. Gazi Üniversitesi İİB Fakültesinde Öğretim Üyeliği, TCDD Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanlığı ve Başbakan Başdanışmanlığı görevlerinde bulundu. Çok sayıda yayımlanmış araştırma kitabı, makale ve çalışmaları bulunmaktadır.
İyi düzeyde İngilizce bilen Bilgin, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına Vedat Bilgin atandı | Vedat Bilgin kimdir?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...