Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Haziran 2021 14:25

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO zirvesi öncesi ABD açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO zirvesi öncesinde, ABD Başkanı Biden ile yapacağı görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO zirvesi öncesi ABD açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan,abd,,nato,

Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 Haziran'da katılacağı NATO Liderler Zirvesi öncesinde açıklamada bulundu. Erdoğan, Biden ile yapacağı görüşmeye ilişkin, "NATO Zirvesi'nde öncelikle neler yaptık, yapacağız bunlar gündeme gelecek. Türkiye, NATO ülkeleri arasında ilk 5'te yer alan güçlü bir ülke. İkili görüşmelerimiz de olacak. ABD ile ilişkileri ele alacağız" ifadelerini kullandı. Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un görüşme talebine ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Almanya Başbakanı Merkel ile de bir görüşmemiz olacak. Biden ile görüşmemizin ardından Azerbaycan'a geçeceğiz. Aliyev kardeşimizle Şuşa'da buluşup bir anlaşma imzalayacağız" dedi.

ERMENİSTAN KONUSU NATO'DA GÖRÜŞÜLECEK

Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarına döşediği ve gizlice döşemeye devam ettiği mayınlar ile ilgili değerlendirmede bulunan Erdoğan, "Oradaki ikili görüşmelerde Ermenistan konusu gündeme geldiğinde bunların hepsini gündeme getireceğiz. Mayın konusunda biz konuyla ilgisi olanlara önce bu işi çözelim diyeceğiz. Münbiç PKK'nın işgali altında değil, böyle bir şey olmuş olsa bunların karşısına dikilecek olan biz oluruz. Her an gözümüz kulağımız orada" şeklinde konuştu.

AŞILAR GELMEYE DEVAM EDECEK

Aşılama sürecine ilişkin açıklamada bulunan Erdoğan, Türkiye'de aşılama 32 milyon yapıldığını belirtti. Erdoğan, "Aşıda 32 milyonu yakaladık, bir taraftan da aşılarımız geliyor. Gerek BionTech gerek Çin'le yaptığımız anlaşmalar var. Turizm konusunda İngiltere ile bağlantılarımızı, Rusya'dan bir heyetle görüşmeler yapılacak. Bir turist atağı inşallah başlayacak" ifadelerini kullandı.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...