Tgrt Haber
21 Haziran 2021 13:37

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Yasak 1 Temmuz'da kalkıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası alınan kararları açıkladı. Erdoğan, 1 Temmuz'dan itibaren sokağa çıkma yasağının tamamen kaldırıldığını duyurdu. Şehirler arası seyahat kısıtlamalarıyla, şehir içi toplu taşıma araçlarındaki sınırlamalarında sona ereceğini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Temmuz itibariyle kamuda normal mesai düzenine geçileceğini de sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Yasak 1 Temmuz'da kalkıyor
kabine,erdoğan,siyaset,koronavirüs,covid-19,fahrettin koca,ak parti

Kabine Toplantısında, Kovid-19'la mücadele kapsamında kademeli normalleşmeye geçilmesinin ardından vaka ve vefat sayılarının seyri, aşılama sürecindeki son durum ve yerli aşı çalışmaları ele alındı. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kararları açıkladı.

"ABD İLE YENİ DÖNEMİN KAPILARINI ARALADIK"

Koronavirüs salgınına ilişkin yeni tedbirlerin konuşulduğu kabine toplantısının ardından Erdoğan:

"ABD ile diyalog kanallarımızı her düzeyde güçlendirmek suretiyle Biden ile yakaladığımız güzel iklimi, ülkelerimiz bakımından maksimum faydaya dönüştürmekte kararlıyız. Türkiye'nin tek talebi, siyasi ve ekonomik her alandaki egemenlik haklarına saygı duyulması, terör örgütleriyle yürüttüğü mücadeleye destek verilmesidir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile olumlu ve yapıcı bir temelde yeni bir dönemin kapılarını araladıklarına inandıklarını kaydetti.

TURİZM SEKTÖRÜNE KDV DESTEĞİ DEVAM EDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Turizm sektörüne verdiğimiz KDV desteğini 1 ay daha uzatıyoruz. TMO'yu en etkin şekilde devreye sokarak uygun fiyatlı yem ham maddesi satışını temmuz ayında başlatıyoruz. Hububat ile et, süt, yem fiyatlarını aşırı şekilde yükseltmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz, gerekli dersi vereceğiz." ifadelerini kullandı.

"GELİN KARABAĞ'I GÖRÜN" ÇAĞRISI

Azerbaycan ziyaretine ilşkin değerlendirmede bulunan Erdoğan, "Azerbaycan'daki programlarımız için Salı günü geç de olsak Bakü'ye ulaştık. Aliyev ile birlikte Şuşa şehrine hareket ettik. Heyet üyelerimizle birlikte Şuşa'ya birlikte giderken savaşın acılarını görme imkanımız oldu. Her tarafın nasıl yıkıldığını, nasıl yakıldığını gördük. Bütün bunlarla beraber bunların kalkıp dünyaya, "Gelin Karabağ'ı görün." çağrısında bulunduk dedi.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI KALDIRILIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

"1 Temmuz'da başlamak üzere sokağa çıkma kısıtlamalarını tümüyle kaldırıyoruz. Müzikle ilgili sınırlamayı da 24.00'e çekiyoruz. Şehirler arası seyahat kısıtlamalarıyla şehir içi toplu taşıma araçlarındaki sınırlamalar sona eriyor. 1 Temmuz itibarıyla kamu kurum ve kuruluşlarında normal mesai düzenine geçiliyor."

"Sırası gelen herkesin aşı olması hayati öneme sahiptir." açıklamasında bulunan Erdoğan, "Vatandaşlarımdan, aşı konusundaki manipülasyonlara itibar etmemelerini, bu konuda bilim insanlarına kulak vermelerini istiyorum." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...