Tgrt Haber
20 Haziran 2015 18:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan Angelina Jolie ile Mardin'de görüştü

Ünlü sinema yıldızı ve BM İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie, Suriye ve Iraklı mültecilerin kampını ziyaret etmek üzere geldiği Mardin'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Angelina Jolie ile Mardin'de görüştü
Angelina Jolie, mardin, Suriye, Irak, mülteciler,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kasr-ı Nehroz Oteli'nde BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Özel Temsilcisi Angelina Jolie'yi kabul etti.Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Midyat ilçesindeki barınma merkezine yerleştirilen Suriyeli ve Iraklı sığınmacıları ziyaret etmek üzere Mardin'e gelen Jolie ve Guterres'ı valilik girişinde Vali Ömer Faruk Koçak karşıladı. Guterres, valilik şeref defterini imzaladı. Vali Koçak'ın Jolie ve Guterres ile görüşmesi basına kapalı gerçekleşti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Angelina Jolie ile Mardin'de görüştü

Jolie, Mardin'de kızı Shiloh ile kısa bir şehir turu yaptı. Mardin'in tarihi çarşılarında alışveriş yaparak eşi Brad Pitt'e kehribar tespih aldı. Jolie ayrıca kahve, gümüş kolye, kahve takımı, bakır işlemeli sürahi takımı, şahmeran figürlü tepsi satın aldı. Gezi sırasında kendisine selam vermek üzere yaklaşan bir Mardinli Jolie'nin elini uzatmasıyla birlikte elini öpüp alnına götürdü. Neye uğradığını şaşıran Jolie gülümseyerek yürüyüşüne devam etti.

Jolie daha sonra Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Jolie'yi belediye ziyaretinde Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk karşıladı. Jolie'ye belediye girişinde yerel kıyafet giymiş küçük bir çocuk çiçek verdi. Jolie ve beraberindeki BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres daha sonra Ahmet Türk'ün makamına geçerek görüşme gerçekleştirdi.

Ahmet Türk Jolie'ye gümüş takım hediye etti. Aldığı hediyenin kendisini mutlu ettiğini söyleyen Jolie "Hediyeyi takmak için sabırsızlanıyorum." dedi. Ardından Mardin'deki izlenimlerini paylaşan Jolie, "Çok güzel bir şehir. Bir sürü insanı ve dini hep birlikte görmek çok güzel. Dünyanın önemli bir kısmı burası. Çok tarihi bir yer ve çok sıcak insanlar var." dedi.


Angelına Jolie ziyaretin ardından belediyeden ayrıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...