Tgrt Haber
26 Mart 2019 23:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayasofya'yı cami ismiyle müsemma haline getireceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen 'Büyük Trabzon Buluşması'nda konuştu. Erdoğan "Ayasofya'yı ücretsiz hale getirebilmek için seçimlerden sonra aslına rücu ettirebiliriz. Ayasofya'yı müze olmaktan çıkarıp, cami ismiyle müsemma haline getireceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayasofya'yı cami ismiyle müsemma haline getireceğiz
recep tayyip erdoğan,ayasofya

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen 'Büyük Trabzon Buluşması'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar:

Ahirete irtihalinin 10. yılını geride bıraktığımız Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimi rahmetle yâd ediyorum. Milletimiz; Muhsin kardeşimi cesaretiyle, yiğitliğiyle, samimiyetiyle ve elbette vesayetçiler karşısındaki o dik duruşuyla hatırlayacaktır.

Sadece Kudüs’ün, Türkistan’ın, Balkanların, Afrika’nın imdadına koşmuyoruz; aynı zamanda 81 vilayetimizin her birine, 82 milyonun her bir ferdine sahip çıkıyoruz. Şehirlerimizi yatırımlarımızla, birbirinden önemli eserlerle adeta ilmek ilmek dokuyoruz.

Hamasete, popülizme asla tevessül etmedik. Hiç kimseye iftira atmadık, kara çalmadık. Muhalefet, meydanları çamur siyasetiyle yalan, bühtan siyasetiyle kirletirken biz yaptıklarımızdan ve yapacaklarımızdan bahsettik.

Nasıl oluyor da hiçbir zaman bir araya gelmeyecek siyasi partiler şimdi bir araya geliyor?

Biz milletimizle kucaklaşırken onlar Ankara'da hala liste kavgası, isim, rant kavgası veriyordu. Seçmeni ancak sandık günü iyice yaklaşınca hatırladılar. Bu dönemi de üç beş salon toplantısıyla iki üç gazete röportajıyla atlatmaya çalışıyorlar.

Kılıçdaroğlu'na Yeni Zelanda tepkisi
51 kişinin şehit edildiği terör sonrasında "İslam dünyasından kaynaklanan terör" demek Bay Kemal'in aklına geldi. Yeni Zelanda Başbakanı ve halkının gösterdiği vicdanlı tavrı maalesef gösteremedi.

Nasıl 82 milyonun üzerine titriyorsak, yurt dışındaki 6,5 milyon kardeşimize sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Nasıl işgalcilere karşı Kudüs’ün hakkını savunuyorsak, Neo-Nazi terörüne karşı insanımızın hakkını, hukukunu savunmak da bizim vazifemizdir.

Bay Kemal'in ortaya koyduğu adayın da (Ekrem İmamoğlu) herhalde ondan farkının olmadığını göreceksiniz. İstanbul'a böyle bir genel başkanın, böyle bir adayının faydası olabilir mi?

Biz Sivas'tayken, Rize'deyken, Trabzon'dayken onlar (muhalefet) hala Ankara'da bölücü örgütün uzantılarıyla pazarlık yapıyorlardı.

Ayasofya mesajı
Ayasofya'yı ücretsiz hale getirebilmek için seçimlerden sonra aslına rücu ettirebiliriz. Ayasofya'yı müze olmaktan çıkarıp, cami ismiyle müsemma haline getireceğiz.

Çok çalışacağız. Hele hele Ankara, İstanbul, İzmir... Buralar bizim için büyük önem arz ediyor. Kapı kapı dolaşacağız.

İstanbul'da 3 milyon Kürt kardeşimiz var, onların oyu da İmamoğlu'na gidecekmiş. Var mı böyle bir şey? Öyleyse Kürt kardeşlerimizle birlikte pazar günü bunlara bir Osmanlı tokadı yapıştırmamız lazım.

"Sen nasıl olurda 'Golan'ı İsrail'e peşkeş çekersin"
BM kararında Golan Tepeleri'nin Suriye'ye ait olduğu belirtilirken, sen nasıl olur da burayı bir imza ile İsrail'e peşkeş çekebiliyorsun. AB bunu kabul etmiyor, İslam İşbirliği Teşkilatı olarak bizler etmiyoruz, Rusya kabul etmiyor, Çin kabul etmiyor, BM Güvenlik Konseyi'nden böyle bir şey çıkarman mümkün değil. Ali kıran başkesen... Var mı böyle bir şey? Biz hangi dünyada yaşıyoruz?

CHP'li belediyeler İstanbul'u günlerce çöp, çukur, çamura boğdu biz ise İstanbul'un güzelliğine güzellik katıyoruz

Sizi Cudi'de inlerinizde vurduk, Gabar'da, Tendürek'te, Kandil'de vuruyoruz, vurmaya devam edeceğiz. Milletimizin huzurunu bozamayacaksınız.

Biz duasını hiçbir zaman bizden esirgemeyen milletimize, bu davaya zaferler yaşatan insanımıza aşığız. Biz her karışı aziz şehitlerimizin kanlarıyla mühürlenmiş bu vatana aşığız.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...