Tgrt Haber
04 Ağustos 2022 08:15 - Güncelleme : 04 Ağustos 2022 08:25

Yüksek Askeri Şura, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplanıyor. TSK’da terfi, emeklilik ve atamaları karara bağlayacak olan toplantıda komuta kademesinde herhangi bir değişiklik beklenmezken Orgeneral Güler’in görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına kesin gözü ile bakılıyor.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Yüksek Askeri Şura, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor!
yaş,toplantı,cumhurbaşkanı erdoğan

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde terfi, emeklilik ve atamaların karara bağlanacağı YAŞ toplanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak olan Yüksek Askeri Şura’da komuta kademesinde herhangi bir değişiklik yapılması ise beklenmiyor.

ORGENERAL GÜLER’İN GÖREV SÜRESİ UZATILIYOR

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde yapılan yasal düzenleme ile Genelkurmay Başkanlarının emeklilikte yaş haddi 67’den 72’ye çıkarıldı. Böylece bu yıl yaş haddini dolduracak olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in görevde kalmasının önü açıldı. Orgeneral Güler’in görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

2021 yılındaki Şura kararları kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal’ın görev süreleri, birer yıl uzatılmıştı.

Yaş haddini doldurmayan her iki komutanın da görevlerine bir yıl daha devam etmesi bekleniyor.

GÖZLER TERFİ KARARLARINDA

Yüksek Askeri Şura’da bazı korgenerallerin terfi durumlarının da değerlendirmesi beklenirken o isimler arasında 3. Ordu Komutanı Korgeneral Yavuz Türkgenci, 1. Ordu Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanı Korgeneral Sinan Yayla da bulunuyor.

Toplantıda albayların terfileri, görev sürelerinin uzatılması veya emekliye ayırma işlemleri de ele alınacak.

Alınacak kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayının ardından uygulamaya konulacak.

YAŞ’TA İLK YAŞANACAK

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati ve Milli Eğitim Bakanı Özer ile geçen yıl Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanan Orgeneral Avsever Şura'da ilk kez yer alacak. Şura toplantısı öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki YAŞ üyeleri, her yıl olduğu gibi Anıtkabir'i ziyaret edecek.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...